7 начина, по които преработените храни ви вредят | sportcafe.bg
Sportcafe logo

7 начина, по които преработените храни ви вредят

Страхил ИвановСтрахил Иванов
05.02.2018, 15:55 (обновена 06.02.2018, 18:01)

1 от 9 снимки Назад Напред

Преяждане

Снимка: © Getty Images

7 начина, по които преработените храни ви вредят и ползите от това да ги заместите...

В наши дни е почти невъзможно да избягаме от преработените храни.

Въпреки лошата им репутация – считат се за един от основните причинители на затлъстяване, диабет тип 2 и високо кръвно налягане – те буквално заливат рафтовете на хранителните вериги.

А ето и защо трябва да ги избягвате.

Кои храни са преработени?

За преработени се считат всички продукти, които са преминали през поредица от механични или химически преработки, извършени с цел подобряване на търговския вид и увеличаване срока на годност. Тези храни обикновено се продават в пакети или в кутии и съдържат повече от една съставка.

Важно е да се отбележи, че не всички преработени храни са непременно вредни. Например, няма нищо нездравословно в това от време на време да си похапвате печени ядки, замразени зеленчуци, тахан, тофу и т.н.

Проблемът е, че тези продукти представляват една миниатюрна част от многото преработени храни на пазара.

Как преработените храни вредят на здравето ви и какво би се случило, ако ги замените с неутрални такива?

Вижте в галерията.

Oще: 2018  гликоген  диета  добавена захар  добавена сол  задържане на вода  захар  здравословно хранене  кантар  килограми  мускули  неутрални храни  преработени храни  сваляне на килограми  сол  храна  хранене  храни 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео