Изхвърлят всички руски спортисти от олимпиадата в Рио? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Изхвърлят всички руски спортисти от олимпиадата в Рио?

Sportcafe
19.06.2016, 16:07 (обновена 19.06.2016, 16:10)
Томас Бах

Президентът на МОК Томас Бах планира разговор с Владимир Путин.

Не само лекоатлетите, но и всички спортисти от Русия могат да получат забрана за участие на олимпиадата в Рио. Според германското издание Spiegel МОК ще обсъди този вариант на 21 юни.

Според официалната информация на заседанието ще бъде обсъждана санкцията на международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Комитетът е в правото си да отмени решението и да допусне атлетите, които не са улечени в утореба на допинг.

Според Spiegel не само че няма да има помилване, но ще бъде дискутирана пълна дисквалификация във всички спортове. Причината е подозренията, че е налице системна употреба на забранени стимуланти, покровителствана на държавно ниво.

В информацията се твърди още, че окончателният дневен ред на заседанието ще бъде одобрен лично от шефа на МОК Томас Бах. Преди обсъждането той възнамерявал да се свърже с Владимир Путин. Руският президент вече остро осъди изхвърлянето на целия отбор по лека атлетика.

Подобни санкции не са нещо ново в олимпийската история - сред последните случаи с отстраняване на цели нации са Индия през 2014 г. и Кувейт на юношеските игри през 2010 г. Мотивите обикновено са политически, а спортистите все пак се допускат в качеството си на независими и под флага на МОК. Сега също не бива да се изключва подобен вариант.

Oще: владимир путин  допинг  иааф  мок  русия  томас баф 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео