ЦСКА пуска акциите - 3 млн. по 3 лв. | sportcafe.bg
Sportcafe logo

ЦСКА пуска акциите - 3 млн. по 3 лв.

Sportcafe
05.03.2014, 14:38 (обновена 05.03.2014, 15:15)
александър томов, александър тодоров, стойчо младенов, цска

Томов измисли сложна схема, остава да проработи

Футболен клуб ЦСКА пуска в продажба 3 млн. акции, които могат да бъдат закупувани от всяка българска банка след 19-ти март. Цената на акциите е 3 лв., а минималният пакет съдържа 10 броя.

"Имаме перспективни решения, които са на принципа да живеем в условията на пазара. Имаме вариант за голям чужд инвеститор, имаме и български инвеститор. Не мога да кажа имена. Ние до сега сме подпомагани от компании. Искаме инвеститор, който да отговаря на ЦСКА. На първи юни 2008-а година можеше да подпишем с голям производител на коли, но на 2-и ни отнеха лиценза с лъжа, да напомним", заяви Александър Томов на пресконференция.

"Вече правната защитата на ЦСКА ще е по-голяма, защото всеки инвеститор ще може да атакува лъжите по адрес на клуба.

Още една немалка сума ни остава, за да вземем лиценз, ще заведем дело срещу "ТИТАН". При успешна емисия, ще е много благоприятно за клуба. Ако се продадат милион и четиристотин хиляди, ще е успешна емисията. Ние очакваме феновете ни с пари да станат едни сериозни съсобственици. Твърдя, че всичко е направено много професионално. Хубаво е да се прочете търговския закон, без да се обиждате. Понеже много хора ми звънят. Акциите се купуват от депозитаря, а срещу удостоверение се получават.“

Една част от хората ще купуват акции с търговска цел. Повечето обаче ще бъдат фенове. При успех ценната им ще се повишава.

37 акционери имаме вече. Те закупиха акциите по два лева. Американска компания оцени акциите на ЦСКА на по пет лева едната, но ръководството реши в името на кампанията да сложим по-ниска цена. Вътре има най-различни хора. Капитанът на отбора Валентин Илиев купи акции. Свалям шапка на това момче. Един Емил Данчев също е акционер във важен стартов момент. Легендата Димитър Якимов също. Дойде човекът с една не голяма сума и каза: "Сашо, ето от мен толкова". Това е истински цесекар", призна силният човек в ЦСКА.

А има хора, които всеки ден коментират, а не са дали и една стотинка за ЦСКА. Има и такива, които само са пълнили гушката. Защото как за пет години клубът има 40 милиона задължения? А е имало и приходи през този период", довери още Томов.

Като физическо лице съм закупил 198 000 акции през миналата година. Това е направено със средства, които са дошли от мое участие в крупен международен холдинг. Естествено след платени данъци. Надявам се скоро да научите кой е този холдинг. Буквално купих от себе си", завърши икономистът.

Основна информация около механизма на закупуването на акции:

1. Минимален пакет от акции - 10 броя. Цена на една акция 3 лева.
2. Акциите са поименни и могат да бъдат закупени от лица над 18 г.
3. Придобиването на акции може да бъде осъществявано само срещу лична карта.
4. При закупуването на акции се заплаща банкова такса, отделно от цената на акциите.
5. Пускат се 3 милиона нови акции.

Права на акционера:

1. Който закупи акции, по никакъв начин не купува дългове.
2. Който закупи акции, участва пряко или чрез свой представител в акционерното събрание на клуба.
3. Който закупи акции, избира и може да бъде избран в ръководните органи на дружеството.
4. Който закупи акции, може да продава своите акции. 5. Който закупи акции, може да получава дивиденти.
6. Който закупи акции, може да получава подробна и постоянна информация за състоянието на клуба.

Oще: а група  акции  александър томов  цска 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео