10 бежанци в олимпийския отбор на Visa | sportcafe.bg
Sportcafe logo

10 бежанци в олимпийския отбор на Visa

Sportcafe
01.08.2016, 17:32 (обновена 05.08.2016, 10:35)
visa, рио 2016, бежанци

60 спортисти формират най-голямата група от олимпийски и параолимпийски атлети, които Visa е подкрепяла досега

Visa Inc. обяви пълния списък атлети в символичния отбор на компанията за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В него се включват общо 60 спортисти и формират най-голямата група от олимпийски и параолимпийски атлети, които Visa е подкрепяла досега. Отборът на Visa се увеличава с 62%, в сравнение с предишните Олимпийски игри през 2012 г., той включва спортисти в 26 спорта - от гмуркане и езда до таекуондо и тенис на маса.

От началото на партньорската програма между Visa и олимпийски състезатели през 2000 г., цел на Visa e да осигури на спортистите инструментите, ресурсите и подкрепата, от която се нуждаят, за да достигнат пълния си потенциал, независимо от своя произход или житейска история.

Това, което отличава в особена степен тазгодишния отбор на Visa, са 10-имата състезатели от първия по рода си тим на олимпийските спортисти бежанци на Международния олимпийски комитет.

"Олимпийските спортисти бежанци са вдъхновяващи със своите невероятни истории за постоянство и смелост, тъй като са преодолели големи предизвикателства, за да стигнат до върха в своя спорт и да се състезават на световно ниво. Тези спортисти, които ще маршируват с олимпийския флаг на церемонията по откриването в Рио де Жанейро, са мощно допълнение към отбора на Visa, а всеки от тях въплъщава ценностите на Visa за приемане за всеки и навсякъде", отбеляза Крис Къртин, главен директор маркетинг, бранд и иновации на Visa Inc.

Към отбора на Visa се присъединяват следните спортисти бежанци:

Анжелин Надай Лохалит (олимпийски спортист бежанец, лека атлетика): бяга от дома си по време на война и се присъединява към фондация за мир Tegla Loroupe (TLPF) миналата година, където в момента тренира. Тя ще се състезава в дисциплината бягане на 1500 метра.

Джеймс Нианг Чиенгйиек (олимпийски спортист бежанец, лека атлетика): бяга в бежанския лагер Какума в Кения през 2002 г. Повече от 10 години по-късно той също се присъединява към TLPF, за да тренира, и ще се състезава в бягане на 400 м.

Пауло Амонтун Локоро (олимпийски спортист бежанец, лека атлетика): той също е бежанец в лагера Какума в Кения и сега тренира в TLPF в Найроби. Той ще се състезава в дисциплината бягане на 1500 метра.

Пополе Мисенга (олимпийски спортист бежанец, джудо): открива джудото, докато живее в център за деца в Киншаса (Конго). След Световното първенство по джудо през 2013 г. се мести в Бразилия, където продължава да живее и тренира.

Рами Анис (олимпийски спортист бежанец, плуване): Анис и семейството му бягат в Белгия, за да избягат от гражданска война и да намерят сигурно място за обучението му. Той ще се състезава в дисциплината 100 метра бътерфлай.

Роуз Натике Локониен (олимпийски спортист бежанец, лека атлетика): тя се присъединява към TLPF и ще се състезава в дисциплината бягане на 800 м.

Йех Пур Биел (олимпийски спортист бежанец, лека атлетика): Биел пристига в бежанския лагер в Кения през 2005 г., а по-късно се присъединява към TLPF. Той ще се състезава в дисциплината бягане на 800 м.

Йоланда Букаса Мабика (олимпийски спортист бежанец, джудо): започва да практикува джудо като дете, докато живее в център за бежанци в Киншаса (Конго). След Световното първенство по джудо през 2013 г., тя се премества в Бразилия, където продължава да тренира и живее.

Йонас Кинде (олимпийски спортист бежанец, лека атлетика): професионален маратонец и лекоатлет. Тренира в Люксембург, а ще се състезава на маратона в Рио.

Към отбора на Visa се присъединиха също и Юсра Мардини (олимпийски спортист бежанец, плуване) и Рахеле Асемани (Белгия, таекуондо). Мардини ще се състезава като плувец към екипа на олимпийските спортисти бежанци на МОК след като предприема смело пътуване от Сирия до Берлин, където продължава да тренира и днес. Асемани ще се състезава в дисциплината таекуондо, като представител на Белгия.

В допълнение в отбора на Visa се включиха още пет състезатели от европейски страни:

Адам Джемили (Великобритания, лека атлетика): той е единственият човек от близкоизточен произход, който изминава 100 метра в рамките на 10 секунди и ще представлява Великобритания във второто си участие в Олимпийски игри. Той ще се състезава в дисциплината бягане на 200 метра.

Адам Пийти (Великобритания, плуване): 21-годишният плувец държи световния рекорд за 100 м бруст.

Клаудия Фрагапане (Великобритания, гимнастика): четири пъти златен медалист, ще се състезава за олимпийския отбор на Великобритания.

Елинор Баркър (Великобритания, колоездене): Баркър ще представлява Великобритания в колоездене на писта.

Наталия Партика (Полша, тенис на маса): Партика, която е родена без дясна ръка до лакътя, ще се състезава в дисциплината тенис на маса. Носител е на три златни медала от параолимпийски игри.

Отборът от спортисти, които ще се състезават с логото на Visa тази година, повече от всякога е в унисон с ценностите на глобалното партньорство между Олимпийските игри и Visa. Някои най-добрите примери са: Ибтихай Мухамад (САЩ, фехтовка), първата американска жена мюсюлманка, която се състезава на Олимпиадата в хиджаб. Тя представи първия пръстен за разплащания на Visa, който ще бъде използван на Рио 2016; Терезиня Гиерминя, (Бразилия, параолимпийски атлет), най-бързата сляпа жена в света, която заедно с Мабика и Мисенга присъства на откриването на магазин Рио 2016 Копакабана в Бразилия, където официално бе извършено първото разплащане; Аштън Ийтън (САЩ - десетобой) и Инглиш Гарднър (САЩ – 100 м), които са участвали в първия live стрийм на отбора на Visa миналата седмица.

Видеото от глобалната рекламна кампания на Visa за олимпийските игри включва разнообразен списък от повече от 20 членове на отбора на Visa. То показва забавното им „споделено пътуване“ към олимпийските игри в Рио, по време на което те използват иновации в разплащанията като Visa Checkout, Samsung Pay и чип-карти.

Oще: visa  адам джемили  адам пийти  анжелин надай лохалит  бежанци  бразилия  гимнастика  джеймс нианг чиенгйиек  джудо  елинор баркър  йех пур биел  йоланда букаса мабика  йонас кинде  клаудия фрагапане  колоездене  лека атлетика  наталия партика  олимпиада  олимпийски игри  пауло амонтун локоро  плуване  пополе мисенга  рами анис  рахеле асемани  рио 2016  рио де жанейро  роуз натике локониен  таекуондо  тенис на маса  юсра мардини 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео