Деца-шампиони! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Деца-шампиони!

Sportcafe
22.05.2019, 14:05 (обновена 22.05.2019, 14:16)
2

С подкрепата на Община Пазарджик малките спортисти получиха грамота, лакомства, плюшена играчка за спомен, както и плувна шапка с логото на турнира от Delfina.

В гр. Пазарджик се проведе IV Национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Домакин на проявата бяха сдружение "Пазарджик спортува" и СК "Шампион".

Участие взеха над 90 деца от 13 плувни клуба , организации и фондации,които се занимават целенасочено с дечицата със затруднения в развитието: Фондация "Воден път", "Равен старт", ВСИ, Parakids, Русе,фондация "Ал.Русев", НСА, ФАФА, София, "Дамини", "Младост 91", "Делфин" и "Шампион" от Пазарджик.

Много тържествено турнирът беше открит от кмета на Пазарджик Тодор Попов, лицето на пазарджишкия спорт Ренета Камберова и Йордан Йовчев. В организацията се включиха още известни български спортисти като Петър Стойчев, Антъни Иванов, Радослав Янков и националните отбори по волейбол и бадминтон, като всеки от тях подписа картичка с послание за всяко дете, участник в състезанието.

С подкрепата на Община Пазарджик малките спортисти получиха грамота, лакомства, плюшена играчка за спомен, както и плувна шапка с логото на турнира от Delfina.


Децата се състезаваха в групи по 5, според тяхната диагноза, като всяко дете получи медал.

Проведоха се демонстративни серии по 25 и 50 метра, както и дисциплините 25 и 50 свободен стил, 25 и 50 гръб, 25 бътерфлай, 50 бруст и 100 съчетано.

Домакините от СК "Шампион" взеха участие с шестима състезатели от трите школи на клуба от Пазарджик, Стрелча и София. Те спечелиха общо два златни, четири сребърни и три бронзови медала.

Всички деца бяха подкрепяни мощно от родители, треньори и зрители, с което показаха, че независимо от всичко, с упоритост могат да следват мечтите си и да постигат резултати в сините коридори.

За много от тях водата е единственото място,където се чувстват наистина свободни.

След тази първа крачка организаторите се надяват,че след това състезание Пазарджик ще приеме домакинства и от по-висок ранг като Балканско първенство.

Oще: антъни иванов  бадминтон  волейбол  грамоти  деца с увреждания  инициатива  йордан йовчев  медали  национален отбор  пазарджик  петър стойчев  плуване  подаръци  радослав янков  ренета камберова 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео