Когато $35 млн. = $15 млн.: Колко реално печелят звездите на НБА? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Когато $35 млн. = $15 млн.: Колко реално печелят звездите на НБА?

Ян Евтимов , по ESPN
20.09.2017, 14:27 (обновена 18.10.2017, 14:27)

1 от 11 снимки Назад Напред

колаж

Снимка: © ESPN

10-те най-добре платени играчи и истинските им заплати

Преди началото на сезона в НБА традиционно биват публикувани официалните заплати на всички баскетболисти.

Това обаче са брутните им възнаграждения и хората редовно се чудят колко е реалната сума, която всяка от звездите на баскетбола прибира?

Американското спортно издание ESPN се консултира с данъчния експерт Робърт Райола, за да анализира действителните суми, получавани от играчи като Леброн Джеймс, Стеф Къри и останалите, които могат да се похвалят с космически договори.

Резултатът е разбивка на техните доходи и разходи, която максимално точно се доближава до реалната сума, която прибира всеки от тях след удръжките по договора си - данните са предоставени на изданието от представители на Съюза на играчите.

От тях се вижда, колко точно от брутното си възнаграждение плаща всяка баскетболна звезда от НБА за държавни и местни данъци и такси, колко от сумата отива при агента му и колко остава в банката. Някои играчи плащат допълнителни такси, защото играят в различен щат. Всеки баскетболист с контракт при максимални условия плаща и съответната такса 401К.

Отбелязани са също сумите, които играчите получават обратно от въпросните задържани пари в банката през миналия сезон, след като бъдат удържани съответните такси. Въпросният ескроу за настоящата година ще бъде 10% от брутната заплата на състезателите и ще им бъде възвърнат догодина, след като отборите платят задълженията си към тях по така наречените Приходи, свързани с баскетбола (BRI - Basketball Related Income).

За да се получи чистата сума се добавя също така дефицита по договора - той се формира от $355 449 (без таксите), които всеки играч получава от задържаните през предходния сезон пари. Общият дефицит е в размер на $163,5 млн. и той се разпределя по равно между играчите.

Вижте в нашата галерия колко реално получава звездите на НБА.

*Забележете, че се има предвид сумата от заплатите на баскетболистите, а не допълнителни приходи като рекламните договори.

Oще: баскетбол  бруто  данъци  джеймс хардън  договори  доходи  държава  заплати  звезди  играчи  леброн джеймс  милиони долари  нба  нето  общо  отбори  пари  печалба  приходи  реално  реклама  стеф къри  сума  такси  топ 10  удръжки  чисто възнаграждение  щат 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео