Щатският университет в Мичиган плаща 425 милиона долара обезщетения на 332-те жертви на сексуално насилие на Лари Насър | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Щатският университет в Мичиган плаща 425 милиона долара обезщетения на 332-те жертви на сексуално насилие на Лари Насър

Sportcafe
17.05.2018, 11:59 (обновена 18.05.2018, 07:29)
Лари Насър

Снимка: © Getty Images

Щатският университет на Мичиган ще плати 425 милиона долара обезщетения на 332-те жертви на сексуално насилие на лекаря Лари Насър.

От университета казаха още, че са заделили допълнителни 75 млн. за евентуални бъдещи жертви, които признаят, че са били насилвани от Насър по времето му на работа.

Споразумението между университета и жертвите е постигнато извънсъдебно, но не се съобщава по какъв начин ще бъдат разделени обезщетенията между всички жертви.

Скандалният лекар, който бе осъден на 175 години затвор за сексуалните си посегателства, е извършвал част от престъпленията си, докато е работил в университета.

Насър е бивш лекар и на националния отбор по гимнастика на САЩ, като редица от настоящите звезди, включително Габи Дъглас, Али Рейзман и Макейла Мароуни, признаха, че са били сексуално насилвани от него.

Това е най-големият сексуален скандал в историята на спорта, а споразумението, което университетът в Мичиган постигна с жертвите, надхвърля неколкократно досегашното най-голямо подобно от 109 млн., които Щатският университет на Пенсилвания изплати на няколко десетки мъже и момчета, които са били насилвани от футболния треньор Джери Сандъски.

Освен 175-годишната присъда, Лари Насър получи и още една – от 60 години зад решетките за притежание на няколко десетки хиляди снимки и файлове с детска порнография.


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео