14 упражнения за гърди със собствена тежест | sportcafe.bg
Sportcafe logo

14 упражнения за гърди със собствена тежест

Станимир Михов
16.08.2017, 11:42 (обновена 18.08.2017, 13:26)

1 от 15 снимки Назад Напред

Упражнения за гърди

14 упражнения за гърди със собствена тежест. Вижте ги в галерията...

Лицевата опора е едно от първите упражнения, които научаваме, не само за гърди, а изобщо.

Едно от най-хубавите неща при тях е, че няма значение дали тежите 100 килограма или изглеждате като Скалата, винаги ще има лицева опора, която ще може да изпълните, макар и с малка модификация.

Упражненията от тренировката ще оформят и стегнат не само гърдите, но и раменете, ръцете и корема ви. Ще имат положителен ефект при болки в раменете и за подобряване на мобилността на цялото тяло.

Лицевите опори са известни като упражнение за гърди, но съвсем малка промяна в изпълнението, може да ги превърне в част от супер кардио тренировка или ефективно упражнение за корем.

Някои от показаните упражнения изискват по-сериозни спортни умения, но движенията в статията са подредени по трудност, за да видите първо тези, които със сигурност ще можете да изпълните, а след това да се мотивирате за повече.

Въпреки някои стари разбирания, трябва да се има предвид, че упражненията за гърди са подходящи и също толкова важни, както за мъже, така и за жени.

Стартирайте с упражненията, с които се чувствате най-комфортно и можете да изпълните по най-правилен и безопасен начин. След като можете да изпълните правилно 10-15 повторения от избрания вариант, преминете към по-трудните версии.

Упражненията и как да ги изпълнявате може да видите в галерията.

Oще: бавни лицеви опори  бърпи  лицева опора с повдигнати ръце  лицеви опори  лицеви опори диамант  лицеви опори за трицепс  лицеви опори на 1 крак  лицеви опори с асиметрично разположени ръце  лицеви опори спайдърмен  лицеви опори с пляскане  лицеви опори с повдигнати крака  лицеви опори срещу стена  лицеви опори с широк хват  собствена тежест  станимир михов  традиционна лицева опора  упражнения вкъщи  упражнения за гърди  упражнения за гърди в домашни условия  упражнения за гърди със собствена тежест 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео