14 упражнения за гърди със собствена тежест | sportcafe.bg
Sportcafe logo

14 упражнения за гърди със собствена тежест

Станимир Михов
16.08.2017, 11:42 (обновена 18.08.2017, 13:26)

1 от 15 снимки Назад Напред

Упражнения за гърди

14 упражнения за гърди със собствена тежест. Вижте ги в галерията...

Лицевата опора е едно от първите упражнения, които научаваме, не само за гърди, а изобщо.

Едно от най-хубавите неща при тях е, че няма значение дали тежите 100 килограма или изглеждате като Скалата, винаги ще има лицева опора, която ще може да изпълните, макар и с малка модификация.

Упражненията от тренировката ще оформят и стегнат не само гърдите, но и раменете, ръцете и корема ви. Ще имат положителен ефект при болки в раменете и за подобряване на мобилността на цялото тяло.

Лицевите опори са известни като упражнение за гърди, но съвсем малка промяна в изпълнението, може да ги превърне в част от супер кардио тренировка или ефективно упражнение за корем.

Някои от показаните упражнения изискват по-сериозни спортни умения, но движенията в статията са подредени по трудност, за да видите първо тези, които със сигурност ще можете да изпълните, а след това да се мотивирате за повече.

Въпреки някои стари разбирания, трябва да се има предвид, че упражненията за гърди са подходящи и също толкова важни, както за мъже, така и за жени.

Стартирайте с упражненията, с които се чувствате най-комфортно и можете да изпълните по най-правилен и безопасен начин. След като можете да изпълните правилно 10-15 повторения от избрания вариант, преминете към по-трудните версии.

Упражненията и как да ги изпълнявате може да видите в галерията.

Oще: бавни лицеви опори  бърпи  лицева опора с повдигнати ръце  лицеви опори  лицеви опори диамант  лицеви опори за трицепс  лицеви опори на 1 крак  лицеви опори с асиметрично разположени ръце  лицеви опори спайдърмен  лицеви опори с пляскане  лицеви опори с повдигнати крака  лицеви опори срещу стена  лицеви опори с широк хват  собствена тежест  станимир михов  традиционна лицева опора  упражнения вкъщи  упражнения за гърди  упражнения за гърди в домашни условия  упражнения за гърди със собствена тежест 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео