Стоичков пак обеща три нови стадиона в България | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Стоичков пак обеща три нови стадиона в България

sportcafe.bg
22.10.2011, 21:35 (обновена 22.10.2011, 21:40)
Христо Стоичков

Снимка: © Don Balon

Христо Стоичков обеща, че до две години и половина България ще има три модерни и нови стадиона

Легендата на българския футбол Христо Стоичков обеща изграждането на три нови и супермодерни стадиона в България. В интервю в Нова телевизия почетния консул на страната ни в Каталуня заяви, че изграждането на първия от тях ще започне още през януари следващата година.

Както е известно, за изграждането на тези стадиони се заговори още преди няколко месеца. В края на юли те бяха представени публично от Стоичков и поканените от от него испанско архитектурно бюро "Грас" и фирма WMA.

Днес бившият селекционер на националния ни отбор разкри, че проектите вече са готови. „Два са за София - единият е за нов национален стадион, а другият е за стадион "Септември". Третият зависи от управата на Пловдив. Само преди няколко дни бяхме на предпоследни срещи с министъра на финансите Симеон Дянков и спортния министър Свилен Нейков, на които уточнихме параметрите и горе-долу какви задължения ще имат", обясни Стоичков в предаването „Карбовски:Директно".

Христо Стоичков се ангажира и с конкретни срокове за изграждането на трите стадиона. „Точно след две години и половина ще бъдат завършени. Трябва да бъдем точни, защото трябва да се направят някои промени в законите, които зависят от правителството. Искам всичко да мине по законовите процедури, да бъде точно и ясно, за да няма после някой да пита какво и защо. Може би първата копка ще бъде в първата седмица на януари 2012 г.", каза Стоичков.

Новият национален стадион ще бъде изграден в столичния квартал „Враждебна". Очаквам последно да се уточни точният периметър на националния стадион и това е работа на главния архитект на София Петър Диков", каза Стоичков пред Нова ТВ.

 

Oще: национален стадион  петър диков  пловдив  свилен нейков  симеон дянков  софия  христо стоичков Видео