Историята на убиеца от НФЛ, която завърши със собственото му самоубийство | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Историята на убиеца от НФЛ, която завърши със собственото му самоубийство

Sportcafe
20.04.2017, 08:34 (обновена 24.04.2017, 17:07)
ернандес

Никой не знае колко убийства тежат на съвестта на спортиста. Съдът сметна, че е само едно. Едва ли. Той можеше да е звезда в НФЛ още дълги години, но избра друг път. А тъжната му история завърши със собственото му самоубийство.

Арън Ернандес - бивша звезда на отбора от НФЛ Ню Инглънд Пейтриътс се самоуби в килията си в затвора в Масачузетс.

27-годишният футболист излезаваше доживотна присъда за убийство без право на помилване.

Ернандес бе признат за виновен за причиняването на смъртта на Один Лойд през 2013 г.

Той се самоуби само няколко дни, след като бе оневинен за други две убийства - пред бостънски нощен клуб година по-рано.

Представители на затвора в Масачузетс съобщиха, че не са открили предсмъртно писмо, а психолозите на мястото за лишаване от свобода не са поставяли Ернандес в рисковата група на потенциалните самоубийци и с него не е работено в тази насока.

Футболистът се е обесил с чаршаф, завързан за процореца и е барикадирал вратата, за да затрудни влизането в килията.

Той е бил в самостоятелна килия и служителите са се опитали да спасят живота му, но е било твърде късно.

Ернандес бе осъден за предумишлено убийство точно преди две години след продължителен процес във Фол Ривър, Масачузетс.

Убийството на Один Лойд датира от 17 юни 2013 г.

Жертвата е бивш полупрофесионален футболист и гадже на сестрата на годеницата на Ернандес. Той е открит застрелян в парк край изоставена промишлена зона.

Присъдата на Ернандес, за убийство първа степен, означаваше доживотен затвор без право на помилване, тъй като в Масачузетс няма смъртно наказание.

Процесът през 2015 г. продължи девет седмици, а съдебните заседатели заседаваха почти две денонощия, преди да стигнат до крайното решение.

Прокуратурата доказа, че Ернандес и двама негови приятели са извели Лойд от дома му и са го закарали до промишлената зона, където са го убили.

По време на процеса бяха изслушани 135 свидетели, включително и собственикът на Ню Инглънд Пейтриътс Робърт Крафт. В този период играчът имаше договор за 40 милиона долара с Пейтриътс.

Процесът за стрелбата и убийството на другите двама мъже пред бара в Бостън се проточи допреди пет дни. От осемте обвинения по делото Ернандес бе признат за виновен само за притежанието на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Никой не знае колко убийства тежат на съвестта на спортиста. Съдът сметна, че е само едно. Едва ли. Той можеше да е звезда в НФЛ още дълги години, но избра друг път. А тъжната му история завърши със собственото му самоубийство.

Хронология на събитията:

2009 г. - Арън Ернандес става първият играч на Флорида Гейтър, който печели наградата "Джон Маки", връчвана на най-добрия колежански "тайт енд".

Януари 2010 г. - Обявява решението си да напусне преди последната си година в щата Флорида и да стане професионалист.

24 април, 2010 г. - Ернандес е избран в четвъртия кръг на драфта от Ню Инглънд Пейтриътс.

27 април 2010 г. - Заради твърдения за множество укрити положителни тестове за наркотици, Ернандес свиква пресконференция и признава за един случай, докато е бил играч на Флорида.

27 август 2012 г. - Подписва нов договор с Пейтриътс за пет години на стойност 40 милиона долара.

17 юни 2013 г. - Прокуратурата твърди, че Один Лойд е видян да напуска дома си около 02:30 ч. заедно с Ернандес и приятелите му Карлос Ортис и Ърнест Уолъс в сребърен Nissan Altima под наем.

17 юни 2013 г. - Случаен човек намира тялото на убит мъж, докато прави сутрешния си крос.

18 юни 2013 г. - Полицията претърсва дома на Ернандес във връзка с намерения труп, който по-късно е идентифициран като Один Лойд.

22 юни 2013 г. - Полицията претърсва дома на Ернандес за втори път.

26 юни 2013 г. - Футболистът е арестуван и обвинен в убийство от първа степен на Лойд. Той пледира "невинен", а Ню Инглънд Пейтриътс го уволнява по-малко от два часа след ареста му.

1 август 2013 г. - Таня Сингълтън, братовчедка на Ернандес, е задържана за отказ да свидетелства пред съдебните заседатели. Прокурорите твърдят, че Ърнест Уолъс и Карлос Ортис са били в дома й в нощта на убийството на Один Лойд.

19 септември 2013 г. - Ърнест Уолъс пледира "невинен" в съучастничество на убийство от първа степен.

27 септември 2013 г. - Карлос Ортис също пледира "невинен".

16 октомври 2013 г. - Шаяна Дженкинс, годеница на Ернандес, пледира "невинна" по обвинения в лъжесвидетелстване. Прокурорите твърдят, че тя е излъгала съда и е изхвърлила доказателства.

27 ноември 2013 г. - Защитата на Ернандес внася документи във федералния съд в Маями, в които се посочва, че Ернандес иска да се позове на Петата поправка, която предпазва от двойна опасност и самообвинение. Човек на име Аликзандър Брадли твърди, че футболистът го е прострелял след сбимаве в стриптийз бар в Маями.

16 декември 2013 г. - Семейството на Один Лойд подава оплакване за неправомерно водене на съдебното дело срещу Арън Ернандес.

16 януари 2014 г. - Съдебни документи разкриват, че прокурорите са имали предположение, че Ернандес може да е дръпнал спусъка в нерешеното двойно убийство в Бостън през юли 2012 г. Жертвите Даниел де Абреу и Сафиро Фуртадо са застреляни в BMW. Техен познат е ранен, а други двама се отървават невредими.

30 януари 2014 г. - Окръжната прокуратура на Бристъл твърди, че Ернандес използва "кодирани съобщения" в затвора за обсъждане на твърденията, че е убил Один Лойд. Прокурорите искат записи на телефонните разговори на футболиста и списък на посетителите му в затвора след ареста през юни 2013 г.

7 февруари 2014 г. - Съдията отхвърля искането на прокуратурата на записите на телефонните разговори в затвора на Ернандес.

25 февруари 2014 г. - Шерифският отдел на Бристъл разпространява информацията за саморазправа на Ернандес с друг затворник.

26 февруари 2014 г. - Семействата на Даниел де Абреу и Сафиро Фуртадо - двамата мъже, застреляни в Бостън през 2012 г., подават оплакване за неправомерно дело срещу Ернандес. Всяко от семействата иска по шест милиона долара "кръвнина".

11 април 2014 г. - Двамата приятели, които са видени в колата на Ернандес на 17 юни 2013 г., Карлос Ортис и Ърнест Уолъс, са обвинени за съпричастност при убийството на Один Лойд.

1 май 2014 г. - Ернандес е обвинен в атака и заплахи да причини телесни повреди във връзка с ареста за нарушението в затвора от 25 февруари. Той също е обвинен в заплахи срещу служител на мястото за лишаване от свовода.

15 май 2014 г. - Ернандес е обвинен за убийствата на Абрау и Фуртадо през юли 2012 г. от първа степен, три въоръжени нападения с опит за убийство и едно нападение с огнестрелно оръжие.

28 май 2014 г. - При обвинението Ернандес пледира "невинен". Прокурорите твърдят, че Ернандес е убил Абреу и Фуртадо след спречкване в нощен клуб, започнало след като първият се блъска в него и му разлива питието.

7 юли 2014 г. - Защитата иска преместване на футболиста в затвор по-близо до Бостън. Неговите адвокати твърдят, че пътуването до Бристъл им отнема два часа в трафика.

8 юли 2014 г. - Съдия по гражданското дело, заведено от семействата на Абреу и Фуртадо, замразява активите на Ернандес в размер на 5 млн. долара в очакване на резултата от процеса му за двойното убийство. Сумата включва и 3.3 млн., които Ернандес си търси от Пейтриътс.

12 август 2014 г. - Таня Сингълтън, братовчедка на Ернандес, се признава за виновва за неуважение към съда, отказвайки да свидетелства пред журито. Тя е осъдена на две години пробация и една година домашен арест, защото е болна от рак.

26 януари 2015 г. - Избрани са съдебните заседатели - 10 жени и шестима мъже.

29 януари 2015 г. - Първо заседание.

15 април 2015 г. - Ернандес е признат за виновен в убийство от първа степен на Один Лийд и е осъден на доживотен затвор без възможност за помилване. Той също така е осъден за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси, а присъдите му са съответно от две години и половина до три и от шест месеца до три години.

11 май 2015 г. - Ернандес е обвинен за сплашване на свидетели след стрелбата срещу Аликзандър Брадли през 2013 г. Прокурорите смятат, че Брадли е свидетел на убийствата на Даниел де Абреу и Сафиро Фуртадо и това е причината за посегателството срещу него.

3 декември 2015 г. - Според информация в медиите у Ернандес е открит самоделен нож и той е преместен в изолираната част на затвора.

12 февруари 2016 г. - Брадли твърди, че футболистът е стрелял по него след сбиване в бар и няма нищо общо с убийствата на Абреу и Фуртадо.

12 май 2016 г. - Ърнест Уолъс е оправдан за убийство, но е осъден за съучастничество в случая "Один Лойд" и получава присъда между 4.5 и 7 години затвор.

14 април 2017 г. - Ернандес е признат за невинен за убийството на Сафиро Фуртадо и Даниел де Абреу пред нощен клуб през юли 2012 г. От осемте обвинения футболистът е признат за виновен само по едно: незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

19 април 2017 г. - Арън Ернандес слага край на живота си в килията.

Oще: арън ернандес  нфл  ню инглънд пейтриътс 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео