Кучето му изяло домашното: Най-глупавите оправдания в спорта | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Кучето му изяло домашното: Най-глупавите оправдания в спорта

4534535Борислав Орлинов
16.09.2017, 09:52 (обновена 18.09.2017, 14:36)

1 от 11 снимки Назад Напред

асенсио

И Асенсио влиза в класацията.

Кучето ми изяде домашното, не успях да дойда на срещата, защото колата ми се повреди – класика! Подобни оправдания са ни до болка познати и знаем, че не вършат никаква работа. Забавно е обаче, че продължава да има хора, които се опитват да ги пробутат.

Както в живота, така и в спорта, когато си търсиш някакво извинение, непременно ще го намериш.

„Накрая разбираш, че животът е игра на сантиметрите. Също като футбола. Защото и в двете игри - и в живота, и във футбола, имаш ужасно малка възможност да грешиш“, гласи разтърсващата реч на Ал Пачино във „Всяка една неделя”.

Защото обаче всичко опира до сантиметрите и разликата е толкова малка, става много по-лесно човек да си намери някакви свръхестествени фактори, с които да обясни защо се е провалил и колко близо е бил до целта.

Спортистите не правят изключение….

Повечето от тях имат огромно его и да поемат отговорност за загубата не е опция. Да не говорим, когато някой е хванат, че е употребявал забранени вещества. Бихте ли повярвали на „Мислех, че това са витамините ми, но в продължение на седмица приемах хапчетата за сърце на леля ми“?

В галерията може да видите отбрани и неправдоподобни извинения на популярни спортисти.


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео