От БФС: Ще обжалваме | sportcafe.bg
Sportcafe logo

От БФС: Ще обжалваме

Sportcafe
22.07.2013, 16:56 (обновена 22.07.2013, 16:58)
Валентин Михов и Борислав Михайлов

Снимка: © БГНЕС

При приемането на посочения правилник и неговото прилагане БФС е спазил и се е ръководил от всички изисквания на ФИФА, УЕФА и действащия в Република България Закон за физическото възпитание и спорта.

Българският футболен съюз излезе със становище относно решението на Върховния административен съд, който обяви Правилника на централата за нищожен. От съюза обявиха, че това решение не е окончателно и подлежи на обжалване.

Ето позицията на БФС:

Във връзка с публикуваното днес, 22.07. 2013 г., решение на Върховния административен съд решение относно нищожността на Правилник за статута и трансферите на футболисти в системата на БФС за сезон 2012-2013 бихме искали да заявим следното:

Решението на ВАС не е окончателно, поради което от него не са настъпили никакви правни последици. То подлежи на обжалване пред 5-членен състав на ВАС, от което БФС смята да се възползва като допустима и предоставена му от закона правна възможност.

Бихме искали да посочим, че Правилникът за статута и трансферите на футболистите на Българския футболен съюз за сезон 2012-2013 г. е бил публично достояние до неограничен кръг лица от датата на приемането му, тъй като е изцяло публикуван на Интернет-страницата на БФС, каквото е законовото изискване на чл. 35, ал. 3 от Закона за физическото възпитание и спорта.

При приемането на посочения правилник и неговото прилагане Българският футболен съюз е спазил и се е ръководил от всички изисквания на ФИФА, УЕФА и действащия в Република България Закон за физическото възпитание и спорта.

В заключение прилагаме одобрението от страна на Министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Oще: борислав михайлов  бфс  вас  обжалване 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео