Кристиано или Меси: Кой има по-успешна кариера на FIFA | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Кристиано или Меси: Кой има по-успешна кариера на FIFA

Sportcafe
21.04.2017, 03:05 (обновена 22.04.2017, 15:41)
1

Вечният спор преминава във виртуално измерение.

Кристиано Роналдо и Лионел Меси са най-великите футболисти на планетата и са такива от няколко години насам.

Двамата наложиха тотална доминация, която е достатъчно красноречива за успехите им, които разделиха света на футбола на две и поставиха въпрос, който никога няма да има еднозначен отговор – кой е по-добрият?

Всеки от тях си има своите предимства и недостатъци. Разполага с милиони фенове и критици, разбира се.

Кой обаче е по успешен на FIFA?

Напълно нормално е спорът да стане виртуален, където маниаците често решават проблемите си.

Вижте статистическите показатели и на двамата в играта:

FIFA 06


Роналдо е в играта от FIFA 04, но на 06 за първи път е с Меси. С рейтинг от 91 португалецът вече бе сила, с която всеки да се съобразява. Скоростта му е оценена на 93, а дрибълът и контролът са по 95, докато силата малко изостава – 83.

Първата поява на аржентинеца определено не е впечатляваща. Рейтингът му е 78, като сред най-слабите му показатели е силата (51).

Победител: Кристиано Роналдо

FIFA 07


Рейтингът на Роналдо пада до 87, като назад дават и други показатели, сравнено с предишната серия на играта: ускорение, бързина, завършване, сила на удара.

При Меси има сериозно подобрение и рейтингът му вече е 84. Спринтът (94) и ускорението (92) са по-добри от на Роналдо. Дрибълът е 95, а силата на удара е дръпнала сериозно до 83.

Победител: Кристиано Роналдо

FIFA 08


Рейтингът на португалският футболист отново минава 90. Освен по-тежък, той е и по-бърз вече – 94. Финиширането му е подобрено до 85, силата на удара до 90, а назад е ускорението (95).

При Меси този път няма толкова сериозна разлика. 86 рейтинг, но е малко по-силен (64).

Победител: Кристиано Роналдо

FIFA 09


Рейтингът на Кристиано остава 91, като той е вече по-слаб – 79 кг. Най-сериозно е подобрението при завършването (92) и преките свободни удари (94).

За първи път Меси стига до рейтинг 90. По-бърз е от Роналдо, но финиширането и силата на удара са отслабнали. Пасове на късо разстояние (90) и перфектен дрибъл (97).

Двамата са почти еднакво добри, но португалецът е по-силен.

Победител: Кристиано Роналдо

FIFA 10


Отново малка разлика от предишното издание на играта, но рейтингът е 89. Роналдо е по-тежък и по-бавен. Надолу падат преките свободни удари (88), финиширането (90) и силата на удара (90).

За първи път Меси е по-високо оценен от Роналдо. 2 позиции надолу е бързината (93), но ускорението остава същото (96). Слаба сила на удара (79), но е господар на дрибъла (97).

Победител: Лео Меси

FIFA 11


Рейтингът на Кристиано отново е по-слаб. Силата на удара му е 93, но финиширането пада до 89.

Годината за Меси отново е добра, който вече прави разлика на съперника. Силата на удара му отново е по-ниска от най-високата от FIFA 08, като вече е и по-бавен.

Контролът на топката е впечатляващ (96).

Победител: Лео Меси

FIFA 12


Роналдо отново минава рейтинг 90, при това с най-високия си до момента – 92. По-бавен е обаче, но силата на удара (93) и контролът (95) са същите.

Меси обаче е с рейтинг 94. Ускорението му е 95, но не и колкото на FIFA 09 и 10. Бързината е впечатляваща – 92, докато силата е едва 48.

Победител: Лео Меси

FIFA 13


Почти незабележима разлика при Кристиано. Има спад при преките свободни удари (79), вече ускорява по бавно, но линейната му бързина е по-добра.

Аржентинецът остава с рейтинг 94, но има подобрения в определени показатели. Силата вече е 67, което е най-доброто постижение досега.

Победител: Лео Меси

FIFA 14


Роналдо запазва рейтинг 92 за поредна година. Завършването му е по-добро, а силата на удара отново достига 94.

Меси е оценен с рейтинг 94, като спринтът му пада до 88. Дрибълът обаче отново е почти перфектен (97).

Победител: Лео Меси

FIFA 15


Отново постоянство при Кристиано, който е бърз, колкото преди, но по-клиничен пред противниковата врата (95).

За първи път в сериите рейтингът на Меси пада и вече е 93. Трудно обаче се намира аспект от играта му, който не е удовлетворяващ: спринт (90), ускорение (96), сила на удара (80), финиширане (94), контрол (96), дрибъл (96).

Победител: Лео Меси

FIFA 16


За първи път от години рейтингът на Роналдо се качва и вече е 93.

Меси отново е с рейтинг 94. Вече е по-бърз (92), силата на удара остава 80, както и дрибълът (96) и контролът (96). Силата пак пада надолу до 59.

Победител: Лео Меси

FIFA 17


Португалецът е най-добрият в играта с рейтинг 94. Дори и на 31 години бързината му е 92 и е подобрил дрибъла си. Подаванията са 81, така че е идеален и завършен атакуващ футболист.

Меси е с рейтинг 93 и е малко по-бавен (89). Изненадващо подаванията са му 86, което е малко странно за играч с такива плеймейкърски способности и магическо докосване. Силата е 61.

Победител: Кристиано Роналдо

Меси води със 7-5 победи в битката им на FIFA, но очакванията са на FIFA 18 играчът на Реал Мадрид да е по-добър, така че интригата е жива до последно.

Oще: fifa  fifa 16  fifa 17  аржентина  асистенция  барселона  бързина  виртуална игра  геймър  голове  дебат  кариера  каталунците  компютърна игра  кристиано роналдо  лаптоп  лео меси  лионел меси  манчестър юнайтед  пеп гуардиола  плейстейшън  по-добър  показатели  поредица  португалия  реал мадрид  рейтинг  спор  спринт  статистика  сър алекс фъргюсън  удар  ускорение  успех  червените дяволи  числа 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео