Затворническата тренировка, която ще ви вкара в топ форма | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Затворническата тренировка, която ще ви вкара в топ форма

Sportcafe
01.07.2017, 14:11 (обновена 05.07.2017, 10:48)
затворници

Тук става дума да подобрите едновременно сила, скорост и издръжливост. Все качества, заради които трудно ще бъдете повалени.

Представете си, че сте в затворническа килия, ограничени от четири стени. Имате само легло, мивка, тоалетна и нищо повече.

Когато вратата се отключи, е време да излезете на двора сред останалите затворници. А там оцеляването ви може да зависи от това в каква форма сте.

Коя е перфектната тренировка, която да ви спаси?

Тук става дума да подобрите едновременно сила, скорост и издръжливост. Все качества, заради които трудно ще бъдете повалени.

„Това бе една от любимите ми тренировки, докато се биех професионално. Затова и я предоставих на специалните части, които тренирах в Gym Jones, където съм генерален мениджър", разказва бившия боец от UFC и настоящ фитнес треньор Боби Максимус.

Правете всичко възможно най-бързо, но спазвайте стриктно изпълнението. Ако приключите за по-малко от 15 мин., бъдете сигурни, че ще се превърнете в „тартора на двора".

Инструкции:

Застанете в единия край на стаята и изпълнете 20 бърпи...

Какво е „бърпи"?

Упражнението носи името на Роял Х. Бърпи (Royal H. Burpee), който създава т.нар. тест на Бърпи през 30-те години на XIX век, но не е ясно дали по-късно е кръстено на неговото име или самият той го е именувал по този начин. Други източници твърдят, че то идва от името на лейтенант Томас Бърпий. А има и версия, че затворник с фамилията Бърпи е измислил упражнението, за да може да го прави в ограничено място и без никакви уреди.

Произходът обаче не е толкова важен, колкото ефектът, защото това е едно от най-ефективните упражнения със собствено тегло.

Изпълнение:


Застанете в единия край на стаята и изпълнете 20 бърпи, после спринтирайте до другия край и направете 19 бърпи, после 18, 17 и така до 1.

Oще: боец  бърпи  диета  добавки  затвор  затворническа тренировка  инструкции  лято  мма  отслабване  режим  специални части  тренировка  треньор  тяло  фитнес  форма  хранене  хранителен режим  хранителни добавки 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео