Как реагираха американките след руската атака | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Как реагираха американките след руската атака

Sportcafe
14.09.2016, 12:25 (обновена 17.09.2016, 19:05)
елена деле дон

Елена Деле Дон символично вдигна оперирания си палец, за да благодари на Хитрите мечоци

Хактивистите Хитрите мечоци (Fancy Bears) публикуваха конфиденциални документи от базата данни на Световната антидопингова агенция (WADA), уличаващи четири американски спортистки в използване на забранени вещества с позволението на Агенцията.

Уличени от Хитрите мечоци бяха седемкратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс и сестра й Винъс, четирикратната олимпийска шампионка от Рио 2016 Симон Байлс и Елена Деле Дон, която спечели златен медал с американския отбор по баскетбол.

„Разочарована съм да науча, че хакери са се сдобили с личните ми медицински данни и са ги публикували без мое разрешение. Винаги съм следвала правилата на антидопинговата тенис програма, която ми е позволявала да използвам медикаменти за терапевтични цели“, заяви Серина, за която документите сочат, че е приемала още оксикодон, хидроморфон, преднизон, преднизолон и метилпреднизолон през 2010, 2014 и 2015 г.

Байлс пък публикува в Twitter изявление, което гласи: „Имам ADHD (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност – заболяване, от което страда и Майкъл Фелпс – б.р.) и съм приемала лекарства за това още от дете. Знайте, че аз вярвам в чистия спорт, винаги съм следвала правилата и ще продължавам да го правя, тъй като феърплеят е критично важен за спорта и много важен за мен.“

Баскетболисткта Елена Деле Дон пък отиде дори по-далече и благодари на Хитрите мечоци, туитвайки снимка от болница след претърпяна операция на палеца: „Бих искала да благодаря на хакерите, че казаха на целия свят, че приемам медикаменти за заболяване, с което съм диагностицирана и с позволението на WADA. Благодаря ви, момчета!“

Oще: adhd  fancy bears  twitter  wada  баскетбол  бразилия  винъс уилямс  гимнастика  допинг  допинг скандал  елена деле дон  майкъл фелпс  олимпиада  олимпийски игри  рио 2016  рио де жанейро  русия  сащ  серина уилямс  сестри уилямс  симон байлс  скандал  тенис  хитрите мечоци 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.05.2014, 22:28

6 Цако | 15.09.201612:10

При контролирани WADА, МОК и какво ли не още, които вземат политически решения, каквито и по времето на Студената война не са вземани, и някой разбере и разгласи потулвана истина с доказателства от първа ръка - тайната им кореспонденция, той води *** война, така ли? Има една Студена война, но доколкото е била пренесена в спорта, е била предимно честна игра, а резултатите използвани за пропаганда. Сега вече почти всичко е опорочено от бизнес и политически интереси.
Какво значение има дали хакерите са руснаци, българи, едисикакви или американци? Те ни казват това, което Големият брат не ни разрешава да знаем.
Тотално са объркани понятията демокрация, тоталитаризъм и правда.
Но всичко си е очевидно. Не може Уилямс да поддържат това физическо превъзходство просто така на тази възраст. Първият писал е обяснил разликата между стероидите и другите препарати, без да съм специалист ми е ясно.
Не съм съгласен с разрешаването на допинга - шампионите ще измрат след 10 години заради пари и слава, ако няма контрол.
Не съм съгласен и с често срещаното мнение, че всички вземат допинг. Бедните понякога нямат пари за екипирировка, камо ли за последните разработки на големите фармацевтични компании, а и знаят, че за тях контрола важи. Пиронкова например надали ползва нещо, и след някоя година ще се откаже момичето, ще и стане трудно да издържа на натоварването.
В списъка има и един руснак, боксьор, не са го скрили, във въпросната федерация има влияние. Преди имаше и един българин - Жечев.
Може някои от списъка действително да са се лекували - тогава например за една година извън спорта, и после ако имат някакви малки остатъчни стойности, да се игнорират, но това разрешаване служи да се дава на някои тотален картбланш. Какво казва малката гимнастичка - не съм нарушила правилата - да, ама правилата вече ги пишат само те.
Не е въпроса кой е русофил, ако накарат Путин да избере шеф на МОК и тн, може да гадаем какво ще се случи, но момента нещата стоят така, както знаем.
Абсурдно е да се анализират пробите от преди 4 и 8 години сега, с днешните методи, избирателно на когото решат, а на американците без да искат са ги унищожили. То за някои от тях, както вече знаем, си е било разрешено да са положителни.
Тази баскетболистка е само отклоняване на вниманието от същността на проблема.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

5 Nikkor | 15.09.201610:12

Аааа, значи и Майкъл Фелпс "страда" от ЕйДиЕйчДи.

Е сега всичко се нарежда. Къде си РокоТрапоко, да защитиш братята хамериканци.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

4 boris | 15.09.201609:53

Докато има глупаци по Света на които им дреме на у-я, дали някой пробягал 100 метра за 9,5 или 9,6 ще има и млади хора които ще се осакатяват.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

3 dedo adji | 15.09.201608:12

Интересно, дали руски спортисти не са се сетили да си поискат разрешение за туй-онуй, или са получили отказ, като агенти на империята на злото/
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

2 Bichkiiata | 15.09.201602:13

ах тези арогантни американски пачи атентив дисордър имала едната а другата паднала поради невнимание 10 пъти върху спринцовка с нандролон

преди 4 години свинята серена спря за период от 10 месеца всички състезания, официалната причина, че имала инфекция на големия пръст на кракът и можело да го ампутират ... неофициалната, която официално се коментираше по всички канадски спортни радиостанции, че се крие и чисти стероидите , оня оплешивяващ испански парцал дет' си бърка у гъзо с тънкия глас отдавна прилага тази с/ма
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 31.10.2013, 15:36

1 Radoslav Shterev | 14.09.201618:04

Скоро всички атлкети ще бъдат най-болните хора на планетата - с много хронични болести и яко терапевтични медикаменти! Не ме е яд, че ни лъжат а, че ни имат за тъпи!
   

оценка

+1 -0


Видео