Левски към ЦСКА: Паметта ви е къса! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски към ЦСКА: Паметта ви е къса!

Дидро
28.10.2014, 15:09 (обновена 28.10.2014, 15:42)
Левски, ултраси, вечно дерби 2013

Левски протестира и призовава към феърплей. Както и ЦСКА... Мачът с декларациите е интересен като този на терена.

Ръководството на Левски отвърна с декларация на обвиненията от ЦСКА за брутална агресия и атаката срещу Стойчо Младенов, който бе ударен със снежна топка в главата по време на  съботното дерби.

Наказание за "сините" още няма, след като Дисциплинарната комисия на БФС отложи решението си.

Ето декларацията на Левски без редакция:

„Въпреки отправените многократни апели от страна на ПФК Левски за феърплей и еднакви стандарти, от които да се ръководят всички отбори, ръководството на най-големия и обичан клуб в България е принудено да реагира на поредната атака към клуба.

От ЦСКА за кой ли път повеждат война с извънфутболни средства в опит да докарат дисциплинарно наказание на Левски, бленувайки изваждането му от елита на България.

Ръководството на ПФК Левски изразява своето недоумение от поведението на управленските фактори на „Българска армия" и най-вече от тяхната къса памет.

За да не сме голословни ще работим с факти, опиращи се на исканията на ПФК ЦСКА с тяхната декларация от 27.10.2014 г.

„ЦСКА иска справедливост", настоявайки, че „сектор "А" на Националния стадион не е пустиня, а съоръжение, което разполага с всичко необходимо, за да бъдат установени агресорите".

Същoто това съоръжение бе превърнато в бойна арена по време на предходното дерби с ЦСКА на  27 юли, домакин на което бяха червените. На трибуната бяха допуснати крайните фракции на червената агитка (с билети за сектор „Г" влизаха свободно в сектор „А"), което бе недопустимо с оглед безопасността на официалните лица, журналистите, футболистите и служителите на ПФК Левски.

Резултатът го видя цяла България: Канонада от бомби, факли и ракети към резервната скамейка на ПФК Левски и сектора на гостуващия отбор, могат да се определят, цитираме като „брутален акт на агресия". Грозните сцени  за късмет се разминаха без тежко пострадали. Мачът бе прекъсван, а около ВИП входовете стояха десетки полицаи в опит да предпазят официалните лица, а сега за една снежна топка - „смешен плач" три дни. Да не забравяме, че децата играят на бой със снежни топки, за удоволствие без да си причиняват „вреди от всякакъв характер". Нищо ново - след „директивата и организацията", следва медицинското.

Канонада от бомби, факли и ракети към резервната скамейка на ПФК Левски :

Бутилка лети към старши треньора на ПФК Левски:


Последствията: ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за лишаване от домакинство и имуществена санкция!

В червения клуб отварят още по-голяма въпросителна за адекватността на своите коментари, след като картината се повтори и на отминалото тази събота -  25 октомври, „вечно дерби". Само преди три дни отново десетки ракети летяха към резервните скамейки и сектор „А", т.е към официалните лица и  публиката на Левски. В Сектор А те попаднаха в близост до чуждестранни гости, журналисти и деца от школата на Левски.

ПФК Левски отмина без реакции провокациите на господин Младенов, както и атаката на Тодор Янчев срещу резервната скамейка на ПФК Левски в опит за саморазправа. Няма как обаче да подминем клеветите и манипулирането на фактите.

След изминалия ден за „анализи, мнения, позиции и коментари" и след кратко проучване на общественото мнение, инициирано дори извън границите на България, пък стана ясно следното: Мирър доказа: Стойчо е симулирал срещу Левски.

Справедливост? Обективност? Еднакви критерии и феърплей? Кога? Питаме и ние!

Ръководството на ПФК Левски отправя своя призив за мъжество, феърплей и еднакви критерии към всички отбори и едновременно с това осъжда остро всяко едно действие на феновете, насочено срещу служебни лица, служители на футболни клубове и публиката. "

Oще: вечно дерби  декларация  левски  стойчо младенов  фенове  цска 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео