МОК дава $ 1.7 млрд. на домакина за Олимпиада 2024 | sportcafe.bg
Sportcafe logo

МОК дава $ 1.7 млрд. на домакина за Олимпиада 2024

Sportcafe
18.09.2015, 13:58 (обновена 18.09.2015, 14:02)
Томас Бах

Будапеща (Унгария), Хамбург (Германия), Лос Анжелис (САЩ), Париж (Франция) и Рим (Италия) са в надпревара да приемат игрите след 9 години

Пет града са подали молби за домакинство на Летните олимпийски игри през 2024 г. до изтичане на крайния срок миналата нощ.

Будапеща (Унгария), Хамбург (Германия), Лос Анжелис (САЩ), Париж (Франция) и Рим (Италия) са в надпревара да приемат игрите след 9 години.

Наред с тази новина, МОК обяви и сумата, която ще получи градът, който ще спечели домакинството. Милиард и 700 милиона долара са приготвени за организатора на Олимпиада 2024 и тази огромна сума е следствие на приетата в последната година по настояване на новия президент Томас Бах Програма 2020 за промени в олимпийското движение.

Драгата новост е, че за първи път цялата документация на градовете кандидати е публикувана и е на разположение на всеки желаещ да се запознае с информацията. Сега започва тристепенна процедура по проверка, оценяване и пресяване на отделните кандидатури.

Градът домакин на Олимпиада 2024 ще бъде определен по време на 130-ата сесия на МОК в Лима (Перу) през 2017 г.

Oще: будапеща  домакин  лос анжелис  мок  олимпиада  олимпийски игри  париж  рим  томас бах  хамбург 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео