Кобрата: Кличко го подгони параноята | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Кобрата: Кличко го подгони параноята

Sportcafe, "7 дни спорт"
27.06.2014, 15:13 (обновена 27.06.2014, 15:17)
Кличко и Пулев

Кличко и Кубрат си размениха остри реплики на пресконференцията

"Аз не съм човек, който може да седи и да търпи да си говорим само глупости. Не съм лаладжия и не ходя само да разтягам локуми. Просто исках да постигнем някакво разбиране, за което смятам, че съм напълно прав", заяви Кубрат Пулев относно спора му с Владимир Кличко на съвместната пресконференция.

"Стана въпрос за допинг контрола. Аз се подлагам и съм на разположение за допинг проверка по всяко време. Такъв ми е и договорът с австрийската антидопингова агенция (НАДА), която ме задължава за всеки един ден за 3 месеца напред аз да напиша къде съм. Във всеки ден трябва да има по 1 час, в който да съм на разположение за проверка. Даже преди 2 седмици ми взимаха проба, взеха ми кръв и урина. Проверяват ме постоянно, по всяко време и съм на разположение през цялата ми подготовка. А на Кличко така му е подписан договорът, че да дава проба само след мача. През другото време си прави каквото си пожелае. Поставих този въпрос на пресконференцията. Той стана да говори, аз го прекъснах, а след това станаха диалози. Той ме пита: "Нямаш ли уважение и няма ли да ме изслушаш?", а аз му казах, че просто искам отговор на въпроса си, каза Кобрата в интервю за "7 дни спорт".

"Казах, че съм готов веднага да започнем да се боксираме. Но той си замълча. Обясняват, че и Александър Поветкин е повдигал темата за допинга. Но аз нямам нищо общо с Поветкин. Те се опитват да размиват нещата. Исках кратко и ясно да каже "да" или "не" за допинг контрола. Мениджърът му Бернд Бьонте и още един човек от екипа му започнаха да увъртат, казаха всякакви неща. Но аз им казах: "Кажете кратко и ясно какво правим". Правилата са за всички, спортът е бокс, един от най-хубавите и най-мъжките спортове в света. Защо трябва да опорочаваме всичко по този начин? Каквото е за мен, това трябва да е и за него!

Това го казах и пред журналистите в Германия. А от екипа на Кличко започнаха да говорят как те са спечелили търга за организиране на мача. Бьонте каза директно, че ако бяхме спечелили ние, тогава можеше да казваме подобни неща. И аз избухнах и му казах, че вече явно е така, че в бокса, който има повече пари, той определя всичко. Явно трябва да разбирам, че понеже ние нямаме толкова пари, трябва да давам допинг тестове по всяко време, а той може да не дава изобщо. Това ли е спортът? Това не е истинска война, не трябва да си правим долни номера, трябва да се придържаме към същността на бокса.

Тези неща им ги казах, прекъсвах ги, защото говореха глупости. Повечето журналисти на пресконференцията бяха подбрани от екипа на Кличко, случайни почти нямаше. Няколко журналисти се опитаха да прекъснат разговора, да сменят темата, но прекъснах и тях, защото исках да се даде отговор на въпроса, който ме интересува. Това беше най-важното в случая, другото всичко са някакви придатъци. Ще се бия с него дори и да си остане така въпросът с допинг контрола. Ще се бия с него и пак ще го бия. Това няма да ме спре. Едно око гледа, има Господ и той ще прецени кой ще спечели."

Oще: бокс  владимир кличко  кобрата  кубрат пулев 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео