Разпитват в полицията български спортист в Рио | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Разпитват в полицията български спортист в Рио

Sportcafe
16.08.2016, 08:28 (обновена 16.08.2016, 10:21)
Георги Божилов и Кристан Василев

Името на българския спортист не се споменава в информацията, но по всяка вероятност става въпрос за някой измежду състезателите по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев.

Български спортист на Игрите в Рио е извикан на разпит в полицията заради обвиненията на камериерки, че са били обект на агресия от страна на българи в олимпийското село, съобщи Франс прес.

"Води се разследване по случая, при който спортист от българската делегация е причинил наранявания на няколко камериерки, работещи в олимпийското село", се казва в съобщението на полицията в Рио. Една от чистачките е дала показания, че инцидентът се случил, докато тя и колежките й влезли в стаята, за да почистят.

"Но спортистът настоял те да напуснат стаята, като ударил една от жените, след което атакувал другите", се казва още в информацията от полицията. Името на българския спортист не се споменава в информацията, но по всяка вероятност става въпрос за някой измежду състезателите по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев.

Както е известно, вчера от българската делегация в Рио излязоха с изявление по случая, като поясниха, че Божилов и Василев не допуснали камериерките в стаята си заради непрекъснатите кражби в блока с българските спортисти.

"Малко преди 10 ч. сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев отказват апартамента им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи", заявиха от българската делегация в специално изявление вчера.

"Божилов и Василев са излизали, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите - мобилни телефони, таблети и др.

Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане. Малко по-късно една от жените подава оплакване до администрацията на блока, че е била "обект на агресия", което изобщо не отговаря на истината.

Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал", се казва още в изявлението на делегацията ни в Рио.

Oще: георги божилов  кристиян василев  олимпиада  олимпийски игри  рио 2016  рио де жанейро  скул 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео