Над 300 велосипедисти ще пристигнат в София за 3-дневно състезание по колоездене | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Над 300 велосипедисти ще пристигнат в София за 3-дневно състезание по колоездене

Sportcafe
08.06.2017, 15:18 (обновена 08.06.2017, 15:23)
колоездене, софия, 2017

Изкачването на Витоша се провежда за четвърта поредна година, докато Купа „Драг” и Купа „Долчини” се провеждат за пръв път през 2016г.

На 9, 10 и 11 юни 2017 г. София отново ще се напълни с велосипедисти от България и чужбина за 3-дневната поредица от състезания: Купа „Долчини”, Купа „Драг” и Изкачване на Витоша. Отборите идват от различни страни – Румъния, Сърбия, Македония, Франция.

От началото на 2015 г. френският отбор Мартиг Драг СК носи името на DRAG и се състезава с българските велосипеди, а от тази година и румънският отбор по колоездене от Tusnad вече също носи името на DRAG. Очакваме и двата отбора да пристигнат в България и да вземат участие в 3-дневната поредица от състезания.

На 9 юни от 11:00 часа пред Арена „Армеец” е надпреварата за Купа „Долчини”; на 10 юни от 11:00 часа на Индустриална Зона София-Божурище е критериумът за Купа „Драг” и на 11 юни отново от 11:00 часа е Изкачването на Витоша от Бояна до хижа Звездица.

Докато двете състезания тип критериум в първите два дни са само за лицензирани състезатели и клубове, Изкачване на Витоша приветства всички колоездачи – любители и професионалисти, да се изкачат 20 км на горе по асфалта от Бояна до хижа Звездица.

Изкачването на Витоша се провежда за четвърта поредна година, докато Купа „Драг” и Купа „Долчини” се провеждат за пръв път през 2016г. Целта на събитията е да привлекат отбори от чужбина и да популяризират София като дестинация за шосейно колоездене, както и да осигуряват форум за млади български велосипедисти да се състезават срещу чужди отбори.

Организаторите "Драг" и "Долчини" са силно ангажирани в подпомагането на развитието на шосейното колоездене в България, "Драг" разполага със собствен колоездачен отбор за всички възрастови групи: Drag Cycling Club. Отборът се състои от 50 състезатели и е със седалище в Божурище.

Oще: 2017  долчини  драг  изкачване на витоша  колоездене  купа драг  софия  чуждестранни отбори  шосейно колоездене 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео