Обикновена история от необикновеното детство на Скалата | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Обикновена история от необикновеното детство на Скалата

Sportcafe
03.12.2017, 16:24 (обновена 05.12.2017, 11:49)
скалата

Скалата е преживял безброй уникални моменти в кариерата си - 8 пъти е ставал шампион на WWE, 5 пъти отборен шампион и е бил част от множество славни мачове на ринга. Има и главни роли във филми като „Бързи и яростни", „Кралят на скорпионите", „Херкулес" и много други.

Дуейн Джонсън има повече от успешна кариера и толкова луд живот, че много лесно човек би забравил първите стъпки на Скалата в кеча и необикновеното му детство.

Неговият баща, Роки Джонсън, е една от звездите на Световната федерация по кеч през 80-те години - точно преди WWE да се превърне в религия за милиони хора по целия свят.

Разбира се, когато си син на кечист, животът ти е малко по-различен от този на връстниците ти. Така че когато повечето деца, които са фенове на кеча, са си мечтаели да успеят да видят на живо някой от героите си, малкият Дуейн всеки ден е бил с тях в съблекалнята и на първите редове по време на шоуто.

Скалата е преживял безброй уникални моменти в кариерата си - 8 пъти е ставал шампион на WWE, 5 пъти отборен шампион и е бил част от множество славни мачове на ринга. Има и главни роли във филми като „Бързи и яростни", „Кралят на скорпионите", „Херкулес" и много други.

При толкова много житейски успехи е лесно да забрави някои „обикновени" случи. Една такава от детските му години обаче е все така ясна в създанието му, че сякаш се е случила вчера.

На един двубой от „Кечмания" малкият Дуейн е сред публиката и нетърпелив да гледа предстоящата среща на Хълк Хоган, който по това време е в апогея на своята кариера. 201-сантиметровата суперзвезда излиза на ринга, оглежда феновете и прави запазената си марка - къса си дрехите и сваля от главата си емблематичната си кърпа за глава, хвърляйки я към публиката.

Настъпва малка суматоха, но само един успява да се добере до скъпоценния аксесоар. Самият Дуейн Джонсън. Детето е изключително развълнувано, но радостта трае кратко. Защото малко по-късно легендарният Хълк Хоган... си иска кърпата обратно.

„Беше през 1983 г., а може и през 1984 г. да е било, не си спомням точно - разказва Скалата. - Хоган излезе в „Madison Square Garden" и носеше кърпа, на която пишеше „HULKSTER". Спомняте ли си? Качи се на ринга, а аз седях на първите редове с майка ми и гледах мачовете. Боят бе срещу Г-н Великолепен, никога няма да забравя. Хълк свали кърпата си за глава и я хвърли в публиката, а аз я хванах. Невероятно беше."

„Бях толкова щастлив. Същата вече и баща ми имаше мач. Отидох в съблекалнята и Хълк Хоган беше там, събуваше се ботушите и тъкмо се готвеше да си вземе душ. Искаше ми се просто да отида там и да го поздравя. Доближих се и казах: „Г-н Хоган, хванах Ви кърпата за глава", а той отвърна: „Човече, беше ми последната. Не исках да я хвърлям. Толкова много ти благодаря!"

Хоган взима кърпата и я прибира в багажа си, като въобще не осъзнава колко ценна е тя за детето срещу него. Дуейн пък е достатъчно респектиран от гиганта срещу себе си, за да му признае разочарованието си, обръща се и си тръгва в мрачно настроение.

 

„Въобще не ми я върна - продължи Скалата. - Сигурно не знаеше, че я искам."

Няколко седмици по-късно обаче Хълк Хоган затвърждава репутацията си на готин пич и не забравя случката. Когато отново е снабден с хиляди кърпи за глава, се среща с бащата на Скалата и му дава една с автограф.

„Много оценявам този жест. Още си я пазя", разкри Дуейн Джонсън.

Историята нататък е добре позната - кариерата на Дуейн се превръща в по-бляскава дори от тази на героя от детството му, а Скалата става едно от най-разпознаваемите лица в целия свят.

Oще: wwe  бързи и ярстни  винс макмеън  дете  дуейн джонсън  история  кеч  кечмания  кърпа за глава  лакътя на народа  ринг  роки джонсън  световна федерация по кеч  скалата  феята на зъбките  херкулес  шампион 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео