Фенове на ЦСКА пишат до президента и премиера | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Фенове на ЦСКА пишат до президента и премиера

Sportcafe
14.07.2013, 13:15 (обновена 14.07.2013, 13:18)
Агитката на ЦСКА в Ловеч

Снимка: © Sportni.bg

Феновете на ЦСКА разпространиха две отворени писма.

Феновете на ЦСКА отправиха призив до президента на Република България, Народното събрание и министър-председателя. С него те искат държавата да помогне за решаване на проблемите на клуба.

Привържениците написаха и одобриха декларацията по време на вчерашния събор в Хасковските минерални бани, който бе уважен и от легендата на българския футбол Христо Стоичков, както и от наставника Стойчо Младенов.

Ето и декларацията им:

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ XIV-ЯТ СЪБОР НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЦСКА - 12-14.07.2013г., Хасковски минерални бани

Уважаеми дами и господа,

На проведеният събор на привържениците на ФК ЦСКА взехме решение да се обърнем към Вас и да Ви сезираме с проблемите на любимия клуб, за чието решаване молим за Вашето съдействие:

1. Обръщаме се към Президента на Републиката и всички оторизирани държавни органи да осъществят своите правомощия във връзка с опрощаване на всички задължения, дължими от ПФК „ЦСКА"АД за наем към Министерството на отбраната и призоваваме за преразглеждане на отношението към ЦСКА спрямо останалите футболни клубове в Република България. Заявяваме, че ЦСКА е единственият български футболен клуб, който е принуден да плаща големи суми за ползване на базата, собственост на държавата, а в същото време на всички останали футболни клубове базата е предоставена за безвъзмездно ползване. Апелираме за еднаква позиция спрямо всички български футболни клубове, с оглед на което отношението към ЦСКА да бъде приравнено спрямо тях.

2. Обръщаме се към Вас за разрешаване на всички проблеми на ОСК „ЦСКА" във връзка с базата, тъй като ние сме единственият български отбор, чиято база , находяща се на 4-ти километър в град София бе разрушена и юношите на ОСК „ЦСКА" няма къде да тренират.

Предвид гореизложеното, молим да бъде оказано съдействие за разрешаване на всички проблеми свързани с необезпокояваното ползване на базата и реализиране на инвестиционните намерения за реновиране и възстановяване на спортните съоръжения в Панчарево.

Обръщаме се към Вас, тъй като Вие сте оторизирани по закон да реализирате върховенството на правото и закона и да дадете равнопоставеност на клубовете към ОСК „ЦСКА" и ПФК „ЦСКА"АД, което чакаме повече от 23/двадесет и три/ години.

Позволяваме си да Ви напомним, че ЦСКА е съдба, любов, кауза на милиони почтени български данъкоплатци и гласоподаватели.

ДА ЖИВЕЕ ЦСКА СОФИЯ!

Феновете на ЦСКА, които се събраха на събор в Хасковски минерални бани, написаха писмо и до новите собственица на клуба "Червени шампиони".

Ето какво се казва в него:

ДО СДРУЖЕНИЕ”ЧЕРВЕНИ ШАМПИОНИ”

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ XIV-ЯТ СЪБОР НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЦСКА- 12-14.07.2013г., Хасковски минерални бани

Уважаеми дами и господа, На проведеният събор привържениците на ФК ЦСКА взехме решение да се обърнем към Вас и да Ви уведомим за проблемите на любимия клуб, които искаме да споделим с Вас и да получим ясни и точни отговори на нашите въпроси:

1. Настояваме изцяло да се разграничите от политиката на досегашните собственици - г-дата Иво Иванов и Димитър Борисов, като докажете по категоричен начин, че те под никаква форма не стоят зад новите собственици на ПФК „ЦСКА”АД. Ние винаги ще бъдем коректив на всяко управление на футболния клуб и нашето доверие ще бъде дадено САМО И ЕДИНСТЕНО ако се води политика за просперитет на най-успешният и титулуван футболен клуб в България.

2. Подкрепяме и одобряваме намеренията на новите собственици, афиширани в публичното пространство за създаване на акционерно дружество с няколко основни собственика на акциите и множество миноритарни привърженици/ акционери/, които са готови да закупят акции, при изработване на Устав на дружеството, което в най-силна степен би защитило правата на миноритарните акционери.

ЗА пореден път заявяваме, че ще дадем доверието си, едва когато видим поредица от стъпки в правилна посока, насочени към равитието на любимия ни клуб ЦСКА, защото за нас ЦСКА е любов, кауза и начин на живот!

ДА ЖИВЕЕ ЦСКА СОФИЯ!

Хасковски минерални бани- 14.07.2013г.

Oще: стойчо младенов  титан  христо стоичков  цска  червени шампиони 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео