Популярни личности станаха посланици на социалната кампания Carat Run | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Стартира 40-дневна надпревара по бягане

Sportcafe
29.09.2014, 20:10 (обновена 29.09.2014, 20:41)
carat run

Carat Run цели да популяризира ежедневното практикуване на спорт у нас #4040caratrun

Седем популярни личности приеха предизвикателството да станат първите посланици на социалната кампания Carat Run, чиято цел е да популяризира ежедневното практикуване на спорт у нас.

Икономистът Владимир Каролев, пианистката Мария Каракушева, журналистът Константин Вълков, водещият от Дарик радио - Михаил Дюзев, маркетинг мениджърът на Opel за България Владимир Тодоров, изпълнителният директор на Carat Bulgaria – агенцията инициатор на социалната кампания – Мария Грашнова  и управителят на Webcafe.bg Сибина Григорова ще бягат всеки ден по избра от тях маршрут.

Всички те ще влязат в 40-дневна надпревара с цел да пробягат поне 40 километра, събирайки привърженици чрез популяризиране на идеята в социалните мрежи и създавайки повече интерес към практикуването на спорт в България. Партньори на кампанията са Opel, Mtel и Дарик Радио.

Всеки един от участниците в Carat Run разполага с пълна adidas-екипировка от Carat Bulgaria и специално мобилно устройство с пакет данни, предоставени от Mtel, с което ще измерва и споделя пробяганите километри чрез хаштаг - #4040caratrun. Дарик радио ще отразява ежедневно техния статус и ще информира за прогреса им.

При представянето на кампанията, Радослав Неделчев, Директор Бизнес развитие в Dentsu Aegis Network, част от която е и Carat, обяви:

„Според проучване на Евробарометър, България е страната, в която най-рядко се спортува под каквато и да било форма, като 78% от запитаните са отговорили, че никога не са спортували или играли някакъв вид спорт. Основните причини, които се посочват за това са липсата на свободно време и на мотивация. С Carat Run целим да поставим начало на обратното броене, като целта ни е чрез лицата на кампанията да разпространим възможно най-масово посланието за активния начин на живот, който е неизменна част от успеха."

Oще: carat run  бягане  владимир каролев  владимир тодоров  константин вълков  лека атлетика  мария грашнова  мария каракушева  михаил дюзев  сибина григорова  спорт 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео