Александър Тодоров: Правим всичко от любов към ЦСКА | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Александър Тодоров: Правим всичко от любов към ЦСКА

Sportcafe, БНТ1
09.07.2013, 10:04 (обновена 09.07.2013, 10:22)
александър тодоров

В ЦСКА ще се взимат колективни решения.

Главният преговарящ с "Титан" за акциите на ЦСКА Александър Тодоров разкри, че все още сделката не е факт, но се очаква това да стане до края на днешния ден.

"Още няма сделка, това е един по-дълъг процес, още преговаряме. Надявам се до края на деня днес да има предварително споразумение, на база на което да започне да се оформя документация за прехвърляне на акциите. След това ще трябва да се изчака 14 дни, за да се получи решение за правомерност на сделката", бяха първите думи на Тодоров, който добави още пред БНТ1, че е напълно нормално Иво Иванов и Димитър Борисов да искат освобождаване на обезпеченията им към НАП.

"След като се провалиха вариантите за идване на Гриша Ганчев, а в последствие и Стоичков да бъде собственик на ЦСКА, аз направих една инициатива, свързах се с хора и започнахме разговори, г-н Томов също се намеси. Все пак той има достатъчно много връзки и контакти. Избистрихме концепцията, важно е да има ясна схема на сделката. Чакахме ако може някой друг да се появи като купувач, но не се получи."

"Хората, които са зад нас, изрично помолиха да не се съобщават имената им и ние поехме този ангажимент. Те ще се покажат едва когато сделката е завършена. Така са решили, не искат само да се завъртят в медиите, ако не се случи нищо. Нашата цел е ЦСКА да стане публично дружество, след време да се пусне емисия акции, която да бъде за феновете. ЦСКА няма да бъде дружество на един човек или компания, а на всички фенове."

"Ще има УС, ще има изпълнителен директор, ще се взимат колективни решения. Ще има спонсори, които ще обезпечават издръжката, дори в момента се водят разговори за едни стабилни инвеститори. Говоря за западни фирми, които да дават достатъчно пари за издръжка. Виждате какво става, когато един бизнесмен е собственик. Сменя се правителството и виждате какво се случва. За един човек 15 милиона може да са проблем, но когато са повече хора не е така. В началото такъв бюджет не е проблем за нас. Ще бъдат разпределени седем пакета акции, хората са от едрия бизнес и са добре познати имена в България. Всички декларираха желание, но никой не пое инициативата. Става дума за политиците, които се появиха по медиите. Както виждате политиците помагат на някои отбори."

Главният преговарящ заяви още, че Георги Павлов му се е обадил, за да му се извини. Търговският директор на ЦСКА е заявил, че изказването му онзи ден, с което твърдеше, че акциите са в Тодоров е било плод на страх от феновете, които са искали да го бият. Александър Тодоров добави още, че Прамод Митал въобще не стои на дневен ред и е до такава степен обиден на България, че не иска да я вижда дори на картата.

"Говорили сме със Стойчо Младенов да поеме отбора на пожар. Още не знаем какви футболисти ще имаме, но Стойчо се съгласи, прие. Но нека все пак изчакаме края на деня, за да видим как ще приключим сделката. Работили сме с него, знаем желанията му. Да, за есента селекцията ще е проблем, но понякога юношите играят много по-добре от някои други играчи. Христо Стоичков сам се откъсна от проекта, но ние поддържаме контакти с него."

"Правим всичко това от любов към ЦСКА. Всички, които са зад нас го правят от любов, защото са фенове на този отбор. Проектът категорично не е свързан с политиката", завърши Тодоров и добави, че по всяка вероятност хора от сегашното ръководство няма да останат в клуба."

Oще: александър тодоров  александър томов  стойчо младенов  титан  христо стоичков  цска 


Още от Още спорт

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео