Да гледаш на инат | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Да гледаш на инат

Николай Георгиев
16.07.2010, 10:54 (обновена 18.07.2010, 14:46)
левски, дъндолк

Снимка: © БГНЕС

Феновете, дошли на "Герена" имаха възможност да видят шестте гола на Левски на старта в Европа, останалите разчитаха най-вече на Интернет

Здравейте, аз съм Ники. Бих могъл да живея в ЖК "Люлин 4" в София и всеки ден да гледам табелата "Филиповци" на разклона на околовръстното. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета. Счупих си крака и нямаше как да отида до "Герена", за да гледам мача на Левски.

Здравейте, аз съм Ники. Бих могъл да живея в кв. "Виница" във Варна. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета. На работа съм днес и не мога да ида до "Герена", за да гледам мача на Левски.

Здравейте, аз съм Ники. Бих могъл да живея в ЖК "Тракия" в Пловдив. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета. Колата ми е по-стара и от мен и нямаше как да ме закара до "Герена", за да гледам мача на Левски.

Здравейте, аз съм Ники. Бих могъл да живея в ЖК "Меден Рудник" в Бургас. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета. От три месеца съм безработен и нямам пари да си купя двупосочен билет за автобуса до София, за да гледам мача на Левски.

Здравейте, аз съм Ники. Бих могъл да живея в с. Торба лъжи, Габровско. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета. Дъждовете съсипаха реколтата ми, жена ми ме напусна, а магарето ми умря. Кокошките и кочът искат грижи всеки ден и затова няма как да отида да гледам мача на Левски.

Здравейте, аз съм Ники. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета.

Няма значение откъде съм. Откакто се помня съм левскар. Откакто се помня, гледам мачовете на Левски - било на живо, било по телевизията. Откакто се помня, все се намира валидна телевизия, която да ги излъчва. До днес обаче! Някой полуидиот е решил да даде правата за излъчването на мача на Левски с ирландците на един канал, който се гледа основно по селата и вилите.

Окей, вдигнали мизата до тавана. Но има и общонароден, в т.ч. и морален казус в случая. До последно не се знаеше коя телевизия ще излъчва мача. А ако, въпреки всичко, бихте се решили да си прекарате Булсатком, щяхме да почакате чак за реванша, за да ви я инсталират.

Аз вярвам, че ако някой ограничава моите права да гледам мачове по какъвто и да било начин или е монополист, или е "стратегически чужд инвеститор". Май напоследък двете са синоними. Плащам данъци за издръжката на БНТ. Колкото и да нищя проблема, накрая гледах мача в интернет в едно пиратско излъчване.

Видях и течащите под картината надписи на Булсатком - "Само ние ще се е...е с вас, а ако не ви отърва, гледайте Световното, дето свърши" ( моя перифраза ). Имаше и телефон за сигнали че гледате пиратско излъчване. Мислех да им тегля една на посочения телефон, ама се размислих - какво ми е виновна тази, дето ще ми вдигне.

Изтървах първите 20 минути от мача и първите два гола. Жена ми побягна панически от псувните ми. Но си догледах срещата. И пак ще гледам Левски, ЦСКА и Берое, макар и да псувам, докато намеря пиратски канал.

Това беше огромен шанс за Булсатком да зарибят хората. Да бяха оставили пиратските транслации и да пуснат надпис: "Благодарим ви, че гледате Булсатком. Доброволно ви предоставяме този мач и се надяваме да станете наши клиенти." Примерно. Но разбира ли прасе от кладенчова вода? Прасето си иска копанята веднага!

Здравейте, аз съм Ники. Бих могъл да живея във Владикавказ. Плащам си редовно данъците, кабелната и интернета. С Иван Русия пукаме всяка вечер. Ако желая да гледам мачовете на Левски, нищо не би трябвало да ме ограничава или ще намеря начин да ги гледам. И после някои ще питат защо Пиратската партия в Швеция спечели две депутатски места.

Oще: дъндолк  левски  телевизия 


Още от Стани автор


Видео