Хитрецът Бербатов | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Хитрецът Бербатов

Ивайло Петров
29.07.2011, 17:53 (обновена 01.08.2011, 14:20)

1 от 4 снимки Назад Напред

Димитър Бербатов

Снимка: © Getty Images

Митко не е слаб и безхарактерен, а много добре знае какво иска!

Повечето хора смятат Димитър Бербатов за скромен, тих и примирен човек.

Няма как да е друго, след като бездушно прие своето неучастие във финала на шампионската лига срещу Барселона.

Поведение, което не е характерно за играчи с характер като Христо Стоичков, Лука Тони, Емануел Адебайор или дори Александър Хлеб, които биха опищели света при подобна ситуация.

Перспективите през новия сезон за Бербатов са ясни - ще бъде често резерва и ще играе при контузии на негови съотборници или в мачове срещу скромни съперници във Висшата лига и за Карлинг Къп.

Но това не притеснява българина, той не желае трансфер в друг клуб и тренира като истински професионалист (нещо, което неотдавна бе признато от сър Алекс Фъргьосън). За Бербатов не е обида дори, че не му се предлага нов договор.

След тези безспорни факти идва въпросът защо той мълчи и изпълнява всички свои задължения стриктно и примирено - може би защото е слабохарактерен?

Не. Това не е вярно, не може един футболист да е голмайстор за всички времена на националния си отбор, да е шампион и голмайстор във Висшата лига на Англия, да е играл успешно в германската Бундеслига! Такъв футболист е много корав и притежава боен дух!

Причините за поведението на Бербатов са други:

1. Следващото лято той ще бъде свободен агент, което ще му гарантира добър предпенсионен договор (примерно в отбор от САЩ, където е идол заради българските емигрантски общности);

2. Оставайки в Манчестър Юнайтед за настоящия сезон, българинът още една година ще получава голяма заплата;

3. Елена и малката Дея се чувстват добре в Манчестър, а Бербатов не е от футболистите, които често сменят клубове си и респективно мястото си за живеене.

Не е редно да не смятаме Бербатов за слаб и безхарактерен човек - напротив, той е целеустремен и много добре знае какво е важно за него!

Oще: алекс фъргюсън  димитър бербатов  договор  манчестър юнайтед 


Още от Стани автор


Видео