Телевизорът вече не ми е нужен | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Телевизорът вече не ми е нужен

Михаил Масларски
13.12.2010, 14:03 (обновена 14.12.2010, 15:16)
Купата на Шампионската лига

Мачовете от групите на Шампионската лига са важни само за статистиката...

Ще си изхвърля телевизора, той не ми е нужен!

Доживяхме и това да не можем да гледаме Шампионската лига по ефирна телевизия! Бяха времена, когато Шампионската лига беше основно забавление за зрителите сряда вечер в 21,45. Реклами на холандски бири, немски автомобили и лидери в картовите разплащания ни забавляваха с маркетинговите си подходи към клиента в почивките по време на полувремената на мачовете.

Най-добрите футболисти на Европа, че и на света показваха прически и татуировки, трикове и майсторски изпълнения на терена. Невероятните голове, които преди бяхме виждали само по световни и европейски първенства станаха ежеседмично явление, което с времето стана съвсем нормално.

Както се казва - народът има нужда от забавления. И УЕФА ни ги даде, като увеличи дните, в които има футболен театър на европейско ниво. Освен сряда и вторник беше добавен като допълнителна вечер за изиграване на срещите от Шампионската лига. Седмиците без мачове се отличаваха като скучни и студени вторници и среди, през които човек можеше да посети кино или театър за да запълни дупката оставена от Шампионската лига.

И ето, малко по малко, неусетно почти настъпи този момент, в който Шампионската лига изчезна от телевизионния ефир на България. Както през лятото на 2008 за Еврото в Австрия и Швейцария имаме два варианта ако желаем да гледаме Шампионски футбол:
1. Да се абонираме за кабелни или сателитни оператори, които притежават правата за излъчване на футболните срещи.
2. Да използваме интернет услугите за да намерим линк, който излъчва мача.

Ти не си ми нужен вече, телевизоре мой, пренаситен съм от безмислени мачове, подобни на двубоите в НХЛ и НБА от редовния сезон.

Постоянството е по-важно от отделна среща. Но, както казват от УЕФА, това е просто едно шоу. За четвъртфиналите напролет, ще гледам мачове по интернет. Мачовете от групите са важни само за статистиката...

2010 е годината, в която футбола безвъзвратно стана бизнес, не само заради излъчванията на Шампионската лига, но и заради избирането на странен домакин за Световно първенство по футбол през 2022 г., а именно Катар.

Страна без никакви традиции по футбол. Отборът на тази държава никога не е участвал на световно първенство. Отгоре на всичко поради атмосферните особености на територията на бъдещия домакин се очаква много спортисти и фенове да посетят болниците с опасност за живота поради невероятно високите температури на въздуха достигащи 50 градуса по Целзий. Наистина странно решение.

Не искам да ме разбирате погрешно, винаги съм смятал, че Олимпийските игри и Световни първенства се дават само на определен облагодетелстван кръг държави в Европа, Северна Америка и Япония.

Катар обаче надали е най-подходящата държава. Убеден съм, че дори България заслужава да бъде домакин много повече, дори само за да си построи нови стадиони, които да се използват, а не както в Катар да бъдат разрушени след събитието. Само, че както вече разбрахте, драги приятели, футболът е просто бизнес...

Oще: българия  европа  катар  мондиал 2022  нба  нхл  уефа  шампионска лига 


Още от Стани автор


Видео