Пилот от Формула 1 с първи албум | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Пилот от Формула 1 с първи албум

Георги Иванов
03.10.2011, 11:59 (обновена 10.02.2012, 17:10)
Хайме Алгерсуари

Снимка: © Getty Images

Хайме Алгерсуари вече има един албум зад гърба си

Пилотът на тима от Формула 1 Toro Rosso Хайме Алгерсуари все още е далеч от първата си победа в световния шампионат, но младия испанец постигна дебютния си успех в музиката.

Алгерсуари издаде първия си албум с електронна музика, който вече е сред най-популярните в този жанр в родната му Испания и Великобритания. Албумът е на пазара от 13 септември, издател е Blanco y Negro Music. А творчеството на пилота от Барселона бързо набира популярност - албумът се изкачи на пето място сред най-популярните и даунлоудвани електронни албуми в iTunes.

Албумът на Алгерсуари носи името "Squire" и Хайме вече пуска песни от него на големите музикални фестивали за електронна музика в Барселона, на които участва през 2009 и 2010. И когато не е ангажиран със стартове във Ф1 и подготовката за тях Алгерсуари е един от редовните диджей в клуб "Amnesia" на остров Ибиза.

Албумът и цялостното музикално творчество на Алгерсуари е вдъхновен от анимационния филм "Fantasia" на Wolt Disney, който той е гледал за първи път, когато е бил на 7 години, при това в същия ден, когато участва за първи път в картинг състезание.

Oще: музика  формула 1  хайме алгерсуари 


Още от Жълт картон


Видео