Пътеводител на футболния стопаджия – спирка Милано | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Градът на Интер и Милан

Ивайло Стоименов
30.09.2010, 05:28 (обновена 01.10.2010, 10:46)
Сан Сиро

Ето ни на "Сан Сиро"

1. Пътуване. Ако си запазите полет с "Easy Jet" (до летище Малпенза) или "Wizz Air" (до летище Бергамо) достатъчно рано (поне месец-два преди пътуването) ще ви излезе не повече от двайсетина евро.

2. Настаняване. Milano Youth Hostel "Pierro Rotta" е напълно достъпно място, където да изкараш няколко дни, ако не си претенциозен. Като цяло е чисто, а персоналът е любезен. Ако сте сам, непременно попитайте за стая 120 - няма я в тарифата на сайта, защото е маломерна и има място почти само за легло и шкаф, но струва само 23 евро, при положение, че за 20 евро получаваш легло в стая за шестима.

Хостелът е лесно достъпен от летище Малпенза с автобус до спирка "Fiera", а от центъра с линия S1 на метрото до станция "QT8". Стадион "Джузепе Меаца" е на 1 километър пеша или на две спирки с автобус 90 от близкия площад "Giuseppe Lotto".

За повече информация направо вижте сайта на хостела.

3. Транспорт в града. Милано е изумително евтин град за пътуване в него, защото за 3 евро си купуваш карта за 24 часа за целия градски транспорт, а за 5 евро - за 48 часа!

4. Сигурност. На оживените места в центъра задължително внимавайте с чантата си и джобовете си, защото сръчни мургави ръчички от цял свят копнеят да се домогнат до съдържанието им. С глобализацията и мултикултурализма Европа изглежда много странно дори в Брюксел и Женева, пък какво остава за Италия, Испания и Португалия, където полицията я мързи почти колкото у нас.

5. Стадион "Джузепе Меаца" ("Сан Сиро"). Ако не сте луд фен на Милан или Интер или не отивате на мач, няма много смисъл да влизате вътре. В музея не дават да се снима, а турът из стадиона не е интересен - какво като видите къде ядат VIP-овете или къде се преобуват играчите! Най-добре си запазете тези 12,50 евро, за да си купите сувенири от магазина.

6. Добра кръчма за гледане на футбол. "Седящият бик" ("Sitting Bull") на площад "Carlo Stuparich" (на няколко пресечки от площад "Lotto", спирка на линия S1 на метрото "Lotto Fieramilanocity") на километър от стадион "Меаца". Има големи телевизори, работи до късно, обслужване е добро, атмосферата - уютна. Бирата е прекрасна ирландска. Вземете си направо литър за 10 евро, защото така наречената "media" за 5 евро не е 500 милилитра, а 400. Това е положението, цените са нормални за Милано.

За мезе най-добре поръчайте само картофки за 5 евро и не се лъжете за промоцията с кренвирши и пилешки хапки за 10, защото са гадни. Храната не струва, тъй като е в стил американски fast-food, но все пак не сме дошли там, за да ядем, а да пием и да гледаме мач.

7. Добър квартален ресторант с ниски цени. "Albani Pizza" на улица "Albani" 52. Това е отново в същия район. Не е място, където да заведеш момиче на вечеря, но е идеално, за да похапнеш вкусно и богато за около 10 евро. Големите пици и основните ястия са около 7 евро, а за 1,80 получаваш две чаши много приятно вино!

8. Нещо местно. Безалкохолната напитка "Chino" - нещо като черна кола с много особен послевкус. Прави се от цитрусовия плод чиното, който расте само в Италия и Малта. Много е приятна, ако я имаше и в негазиран вид, щеше да ми хареса още повече.

9-10. Запазвам си правото да ви разкажа за културно-историческите забележителности и нощния живот някой следващ път във второ разширено издание на тази статия, когато съм в града за повече от 24 часа и имам време да ги опозная подобаващо.

Oще: интер  милан  милано  пътеводител на футболния стопаджия  сан сиро  стадион джузепе меаца 


Още от Жълт картон


Видео