Андре Вияш-Боаш: Аз не съм диктатор | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Аз не съм диктатор


04.02.2012, 15:19 (обновена 13.02.2012, 16:55)

1 от 8 снимки Назад Напред

Андре Виаш Бояш, Порто

Снимка: © getty images

34-годишният Андре Вияш-Боаш е един от интелектуалците във футбола

"Аз не съм диктатор. Окуражавам свободата на избора във футбола. Креативността на моите играчи е важна. Обичам непредвидимостта на играта. Силно вярвам, че играчите трябва да изразяват себе си с пълния си потенциал, те трябва да могат да взимат решения по време на мач"

"Хората се фокусират много върху работата на треньора, а аз не виждам нещата по този начин. Това не е "one-man show". Футболът не се печели от един човек, а от колективната компетентност. От качеството на играчите и от структурата на клуба"

"Нападателите живеят от голове. Самочувствието им пораства, когато вкарват и движението им по терена се подобрява"

(относно головата суша на Фернандо Торес)

"Единственото, което можа да кажа по случая е, че напълно подкрепям Джон Тери, независимо какъв ще е изходът от ситуацията. Той има пълната ми подкрепа, както и на клуба. Ние най-добре знаем неговите човешки ценности и личностни качества. Те никога не са били под съмнение"

(по повод расисткия скандал около капитана на Челси Джон Тери)

"Съдията беше слаб. Много, много слаб. И това се отрази на резултата. Говорих с него след мача и бях много агресивен. Не ми пука дали той е ОК с това или не. Имахме трима съдии този сезон с директно влияние върху резултата ни и аз мисля, че това е прекалено (...) Конспиративните теории често водят до наказания или до това в медиите да ни наричате мрънкала, но ние не сме такива. И всичко това със съдиите продължава да се случва"

(Вияш-Боаш след мача Куинс Парк Рейнджърс - Челси 1:0)

Oще: андре вияш-боаш  лаф  порто  цитат  челси 


Още от Жълт картон


Видео