"Когато ние сме играли с прилеп на гърдите, те още са гонили бизони": Битката между Батман и Валенсия за летящия бозайник | sportcafe.bg
Sportcafe logo

"Когато ние сме играли с прилеп на гърдите, те още са гонили бизони": Битката между Батман и Валенсия за летящия бозайник

Sportcafe , по Sports.ru
21.03.2019, 14:17 (обновена 25.03.2019, 10:42)
Валенсия vs Batman

DC Comics и Валенсия се борят за правата да използват прилепа

На 19 март Валенсия отпразнува 100 години от създаването си и представи новото си лого. Това обаче светна „червена лампа“ в офисите на DC Comics, които протестират, че прилепът на испанския клуб прилича много на този в логото на Батман.

От филмовото студио дори са подали жалба в Европейската комисия относно интелектуалната собственост върху изображението и са поискали на Валенсия да бъде забранено да го използва.

През октомври адвокат на DC Comics сравни двете лога и заяви, че ако и двете останат в същия вид, „има риск да създаде объркване у публиката“.

Разбираемо, от Валенсия са готови да се борят до край за правото си да използват прилепа.

„Няма да се откажем от прилепа само защото така искат от DC Comics – разказва анонимен източник от клуба пред El Confidencial. – Няма как която и да е марка по света да има изключителни права над прилепите.

Когато нашият клуб е играл с прилеп на гърдите си, те още са гонили бизони в Америка. Това е обикновена формалност и сме изключително спокойни. Логото ни няма да се промени. Няма да има никакви правни последици.“

Интересите на американското студио се защитават от адвокатската кантора Elzaburu, базирана в Мадрид. От там са отказали какъвто и да е коментар по темата.

По случая не се очаква да има бърза развръзка. От отдела по авторско право са разпоредили на Валенсия и DC Comics да разрешат проблема помежду си до октомври 2020 г., след което, евентуално, може да се пристъпи към някаква съдебна битка.

През 2014-а Валенсия бе обвинен в подобно нещо, но избегна наказание, което може да е в плюс за клуба в този случай.

Валенсия използва прилепа още от създаването си през 1919 г., докато летящият бозайник е символ на Батман от 1939 г. DC, които държат правата върху комиксите и филмите за супергероя, са създали цели 13 филма за Батман, първият от които през 1943 г.

Прилепът е не само символ на Валенсия, но и на други отбори от града и околността, включително Леванте.

Oще: 100  100 години  batman  dc comics  авторско право  батман  валенсия  лого  ново лого  прилеп 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

1 ImaIma | 21.03.201922:51

Алчни колкото искаш.
   

оценка

+0 -0


Видео