Най-яките места за скачане, летене и викане с цяло гърло | webcafe.bg
no name

Най-яките места за скачане, летене и викане с цяло гърло

Webcafe
19.07.2017, 11:07 (обновена 20.07.2017, 14:47)
Скачане с парапланер

Снимка: © Getty Images

Човешкият порив към приключения намира величествени проявления из грандиозните пейзажи на планетата Земя. Едно от най-сюблимните и значими желания в историята на човека винаги е било да полети, да скочи в бездната и да се извиси във въздуха с орлите. Днес цели индустрии захранват екстремните импулси на хората.

Затова преоткрийте красотата на света около вас - без алергии, без страхове, без оправдания, без „следващия уикенд". Предизвикайте себе си. Скочете с парашут от самолет или опитайте безмоторното летене с парапланер. Крещете с цяло гърло, докато пред вас се разкриват божествени гледки. Това са моментите, в които човекът се превръща във фигура на еуфорията, а епичният вик на радост и лудост излиза сам от дробовете, докато тялото се носи във въздушното пространство.

Много е важно и каква локация ще изберете за лова на тръпки. Тук можете да се запознаете с осем от най-подходящите места за летене и скачане в България и Европа.

Швейцарските Алпи


Скачането с парашут над швейцарските Алпи е материализирана мечта и несъмнено е сред нещата, които си струва да бъдат направени от всеки с отношение към незабравимите мигове от живота. Ще треперите, ще се вълнувате, ще се смеете, ще крещите с пълно гърло. Адреналинът ще намери място във всяка молекула от вашето тяло и ще го превърне в една огромна сингуларна емоция.

Швейцарските Алпи са популярна скайдайвинг дестинация и тук ще намерите колекция от оферти и локации. Предлага се скачане от самолет или хеликоптер.

„Скачането с парашут е една минута от вашия живот, в която нищо друго няма значение," казва Чад Рос, който има над 9 000 скока и няколко рекорда на свое име. Според него Швейцарските Алпи предлагат най-красивата гледка -„ водопади, ледени езера, зелени полета и покритите със сняг снежни върхове на планината."

Тоскана, Италия

Тоскана е иконичен регион в Италия с репутация на първокласна кулинарна дестинация. Природата и архитектурата допълват безупречния туристически профил на Тоскана. Но знаехте ли, че това е едно от най-популярните места за парапланеризъм? Широките, разливащи се навсякъде и потъващи в хоризонта лозя изглеждат страхотно от няколкостотин метра височина и в режим на полет с парапланер. Зеленият килим на Тоскана сякаш е създаден от природата да бъде наблюдаван от птичи поглед. И понеже говорим за Италия, има традиция след полет ентусиастите да успокоят бушуващия в тялото си адреналин с чаша качествено вино на открито.

Ерден, Монтана

Село Ерден се намира в Северозападна България и разполага с летателен център, който е отправна точка за някои от най-зрелищните и наситени с адреналин скокове с парашут в България. Професионалистите ще ви издигнат на 3500 метра височина и оттам пред вас ще се разкрие възможността да се превърнете във властелини на въздуха.

Тандемният скок с парашут е водещата атракция в Ерден. В началото ви очаква кратка подготовка с инструктор и обличане на специализираната екипировка. След 15-20 минутно изкачване със самолет е време за скок. Пригответе се за 40-50 секундно свободно падане със скорост от приблизително 240 километра в час. Инструкторът преценява кога да отвори парашута, следват пет минути полет до земята и приземяване.

Стандартните ограничения за такива екстремни удоволствия са тегло под 100 килограма и ръст до 2 метра. Още една причина да бъдете в превъзходна физическа форма.

Сопот


Родното място на великия поет и писател Иван Вазов е прочута туристическа дестинация с богата културна история и природни забележителности. Красивият град, освен всичко друго, е и прекрасна локация за безмоторни полети с парапланер. Условията са отлични и веднъж озовали се във въздуха, ценителите на адреналина ще могат да погълнат със сетивата си някои от най-божествените гледки под слънцето.

Ихтиман

Скачането с парашут от летището в Ихтиман е рецепта за радикално запомнящи се тръпки и гледки. Под вас ще се разкрият очертанията на язовир Искър, ще разгледате разкошния релеф на Рила, грандиозните върхове на Средна гора и Стара планина.

Летището в Ихтиман се намира на 40 километра от София по магистралата в посока Пловдив.

Приморско

Летището в Приморско е ценна дестинация за хората, ангажирани с каузата на българския парашутизъм. Намира се на 4 километра запад от курортния град, в посока Ясна Поляна. Скачането с парашут над българското Черноморие е особено вълнуваща перспектива и много ловци на тръпки избират да дебютират като въздушни завоеватели именно тук.

Алгодоналес, Испания

Испанският град Алгодоналес предлага превъзходни платформи за парапланеризъм и въздушни приключения. Мястото е подходящо за аматьори и за опитни летци. Природата е като излязла от някой романтичен сън. Алгодоналес се намира между Гибралтар и Гранада и има славата на една от най-зрелищните локации в цяла Испания. Множеството от хълмове, които заобикалят мястото позволяват да се хване вятъра от всички посоки.

Голям плюс е близостта до курортния град Марбея, където ценителите на въздушни авантюри могат да намерят всичко необходимо за един приятен и комфортен престой.

Тирол, Австрия

Едно от най-епично красивите места за парапланеризъм е австрийската провинция Тирол. Разкошните склонове на величествения планински релеф ще ви изведат на удивителни места за летене. Гледките в Тирол са изключително кинематографични, а опъването на крило и понасянето из пространството ще отключи някои от най-силните емоции в съзнанието ви и ще ги пренесе като приятни тръпки из цялото ви тяло.

Парапланеризмът в Тирол е чудесен начин за изследване на красивите пейзажи, въздухът е кристално чист, а релефът - внушителен. Австрийската провинция е особено популярно място за безмоторно летене и там ще откриете множество различни локации, от които да си изберете. Особено нашумял в последните години е регионът, познат като Wilder Kaiser.

Oще: claritin  алгодоналес  ерден  ихтиман  летене  парапланер  парапланеризъм  приморско  скачане  сопот  тирол  тоскана  швейцарски алпи 


Още от Summercafe