Там лятото не свършва през септември | webcafe.bg
no name

Там лятото не свършва през септември

manuelaМануела Геренова
02.09.2017, 11:15 (обновена 04.09.2017, 12:30)

1 от 11 снимки Назад Напред

Санторини

Снимка: © Getty Images

Остров Санторини

Пейзажът на остров Санторини е едно от нещата, за които се сещаме като чуем Гърция – измазани в бяло къщи със сини покриви, които контрастират на тъмните скали на острова и водите на Егейско море.

Една от най-големите забележителности на Санторини е така наречената калдера – кратер, запълнен с вода, който се образува при изригване на вулкана на острова през 1400 година пр.н.ера. Според някои учени това е най-голямото вулканично изригване, което някога се е случвало на земята.

Има предположения, че именно на този остров е живяла мистичната цивилизация на Атлантида, изчезнала след изригването. На територията на Санторини са открити находки, които доказват ранното наличие на развита цивилизация. Останките от минойската цивилизация могат да бъдат видени в село Акротири в най-югозападния край на острова. В селото има руини от стара крепост, а разкопките са много добре запазени.

На края на острова е и селцето Ия, от което се разкрива една от най-красивите гледки към залеза. От пристанището на селото до върха има 258 стъпала, но пейзажът, който се разкрива, си заслужава изкачването.

В града вече се усещат първите хладни сутрини и вечери, но далеч от бетона и задръстванията все още има приятни места, на които да оползотворите слънцето и топлите дни на септември. Циганското лято е страхотно време за пътуване и море, стига да знаете къде да отидете.

В това отношение гръцките острови могат да ви предложат много - транспортът до тях е удобен и ще ви посрещнат екзотични пейзажи, красива природа и автентична кухня, в която прясно уловената риба и морски деликатеси са на почит.  Там можете да прекарате късната си отпуска с узо или коктейл в ръка на фона на палми, маслинови дървета и яркосиньо море.

Още един плюс е, че на юг лятото продължава далеч по-дълго, отколкото в България, температурите са идеални за плаж и разходки, но потокът от туристи вече не е чак толкова голям, колкото е през юли и август. Така можете да сте сигурни, че ще си починете истински без да ви се налага да понасяте големи тълпи от хора около вас.

Вижте шест от най-красивите гръцки острови, които са добра идея за почивка в края на летния сезон. А ако ви допаднат - резервирайте почивка още сега, на която да се отдадете още този уикенд - без оправдания, без алергии, без страхове, без „следващата година ще отида". Отделете време за вас и вашите сетива.

 

Oще: без алергии  ваканция през септември  гръцки острови  гърция  крит  летни дестинации  море  никсос  палмов плаж  патмос  плаж  плаж кос  почивка  санторини  скиатос  слънце  циганско лято 


Още от Summercafe