Ваканция там, където слънцето си отива последно | webcafe.bg
no name

Ваканция там, където слънцето си отива последно

manuelaМануела Геренова
25.08.2017, 14:15 (обновена 28.08.2017, 17:32)

1 от 9 снимки Назад Напред

Корфу - за основна

Снимка: © Getty Images

Остров Корфу в Йонийско море е наричан "Смарагдовия остров", тъй като е смятан за един от най-зелените острови в Гърция и дори в цяла Европа. Климатът му помага много на буйната растителност - средната температура през септември е около 30 градуса, което го прави идеален за късна лятна почивка.

Корфу може да предложи както исторически забележителности, така и живописни плажове и пейзажи, така че да опитате от всичко по време на ваканцията си. Централният град на острова се нарича Корфу или Керкира на името на речната нимфа от митологията, в която е бил влюбен Зевс.

Напълно е възможно да сте от категорията авантюристи, които все още търсят къде да прекарат последните слънчеви седмици. Готови сте да се организирате и да си стегнете багажа за по-малко от три дни и нищо няма да ви спре да се сдобиете със септемврийски тен на някое приятно и екзотично място. По възможност - с коктейл в ръка.

Каквато и да е причината все още да не сте пътували, можете да се възползвате от идващото циганско лято. В много градове и курорти в Южна Европа дните са слънчеви точно като през август, а лятото не си тръгва преди края на септември. Отливът на туристи по тези дестинации в края на сезона може само да ви радва.

Затова вижте галерията ни с идеи за късна лятна почивка на места с красиви плажове и немалко забележености, които да разгледате на живо - без оправдания, без алергии, без страхове, без „следващата година ще отида". Отделете време за вас и вашите сетива. И разбира се за много снимки с Instagram, с които да запечатате спомените.

 

Oще: claritin  авантюристи  ахилион  ваканция  задар  канала на любовта  керкира  кларитин  красиви места  летни дестинации  мечтана почивка  остров корфу  палеокастрица  пафос  плажът ели  родос  сардиния  сидари  слънчеви дни  слънчевия остров  циганско лято 


Още от Summercafe