Често срещани заблуди за електрическите четки за зъби | webcafe.bg
Webcafe

Често срещани заблуди за електрическите четки за зъби

webcafeAd блок
25.11.2016, 14:58 (обновена 28.12.2017, 11:27)
Philips Sonicare

Снимка: © Philips

Четири предрасъдъка за електрическите четки за зъби, които не са верни по няколко причини

Въпреки че можем лесно да открием необходимата информация, много често първосигнално се поддаваме на някои често срещани заблуди, когато вземаме решения. Същото е и при четките за зъби.

Кои са най-често срещаните „митове и легенди" относно електрическите четки за зъби?

1. Твърде големият брой движения на четката вреди на зъбния емайл

Нищо подобно. Звуковата четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean, например, разполага с вибрираща глава, която създава динамично почистващо действие, което обаче е достатъчно щадящо и напълно безвредно.

Звуковата технология нежно завихря водата, пастата за зъби и слюнката, като образува малки мехурчета, които при контакта със зъбната повърхност се разпукват и отстраняват наслоената плака в междузъбното пространство, по повърхността на зъбите и по линията на венеца, където се развиват и живеят вредоносни бактерии.

Тъй като нашите зъби не представляват равнина, а имат екватори, влакната на четките за зъби Philips Sonicare са "нарязани" под 5-градусов ъгъл, прилягат перфектно към извивките на зъба и не наранят неговия емайл.

Освен това, Philips Sonicare DiamondClean има и режим "Чувствителни зъби" - той гарантира изключително нежно почистване и е подходящ за хората с болезнени при допир, дори при дишане, зъби.

2. Трудно е да свикнеш с вибрациите на четката

Макар усещането да е по различно, отколкото това при почистване с механична четка, то твърдението, че електрическите четки вибрират непоносимо, е особено пресилено. Напротив - те са адаптирани така, че да постигат желания ефект с минимум усилия от наша страна.

В това отношение звуковата четка Philips Sonicare DiamondClean може да се похвали с наличието на режим Easy start - през първите четиринадесет дни четките работят при по-ниски обороти, за да улеснят приспособяването към звуковата технология.

3. Електрически четки не са удобни за пътуващи хора

Забравеното зареждащо устройсто - ужасът на всеки пътуващ човек!

От Philips са помислили и за това - DiamondClean идва с двойна система за зареждане - USB калъф и презареждаща чаша. Четката просто се поставя в калъфа за път и се свързва с вашия компютър или в колата. Т.е. ако не сте забравили да вземете калъфа с четката си за зъби, няма да сте забравили и нейното зареждащо устройство.

4. Инвестицията е неоправдано висока

Често пренебрегваме профилактиката, но това е единственият начин да избегнем по-сериозни проблеми. Добрата устна хигиена е задължителна, ако искаме да се радваме на здрави зъби и красива усмивка.

Електрическите четки за зъби Philips Sonicare осигуряват оптимално почистване между зъбите и по линията на венеца за подобрено здраве на венците само за две седмици и премахват до 7 пъти повече плака от труднодостъпните места, отколкото обикновената четка за зъби.

Естетичната гледна точка също не е за пренебрегване - главите за четки за зъби DiamondClean, най-добрите избелващи глави на Philips Sonicare, имат косъмчета с формата на диамант за ефективно и същевременно нежно премахване на повърхностни петна и плака. Премахва петна, напластени от кафе, чай, червено вино, цигари и тютюн само за 1 седмица.

Oще: philips  philips sonicare diamondclean  електрическа четка за зъби  звукова четка за зъби  зъбен емайл  зъби  красива усмивка  механична четка за зъби  миене на зъби  технологии  чувствителни зъби 


Още от Усмихотерапия

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.