Филмови вечери вкъщи: Гангстери от едни други времена | webcafe.bg
Webcafe

Филмови вечери вкъщи: Гангстери от едни други времена

webcafeАнтон Биров
08.12.2017, 19:40 (обновена 11.12.2017, 13:23)

1 от 7 снимки Назад Напред

криминале

Pulp Fiction / Криминале (1994)

Шедьовърът на Куентин Тарантино, който е своеобразен поклон към жанра и чийто сюжет трудно подлежи на описание. Ще получите запомнящи се диалози, доза черен хумор, много насилие и силен актьорски състав - Джон Траволта, Брус Уилис, Самюел Джаксън, Винг Реймс и Ума Търман. Отличен пример за духа на 90-те.

Престъпният свят, който Холивуд представя във филмите си, има някаква притегателна сила дори за най-праведните зрители.

Елегантните костюми, алкохолът, пурите, жените, колите, оръжията - всичко това създава представата за един безгрижен живот. Поне до момента, в който не започнат проблемите, били те с конкурентна фамилия, банда или просто полицията.

Webcafe и Samsung в своя съвместна рубрика ви представяме някои от наистина добрите филми, които си струва да гледате и които ние си припомняме в последно време.

Странно удоволствие носи това да си купиш свръхмодерен телевизор и да преоткриеш на него някоя от любимите си класики. Дори заснетите в по-стар формат филми, могат да изглеждат добре, ако са правилно обработени. QLED телевизорите разполагат с по-мощен процесор за обработка, който да предоставя тази перфектна картина.

Q процесорът е по-бърз от преди, като анализира съдържанието, за да ти предостави най-оптималното качество на картината. Справя се много добре с т.нар. upscaling - когато взема 1920х1080 картина и я конвертира към 4к. Освен това, независимо дали вземeтe Q7, Q8 или Q9 - плосък или извит, получавате отлична картина с HDR 10, отличен контраст и много повече цветове от останалите телевизори на пазара. QLED екраните на Samsung са най-добрите от продуктовата гама на марката и заслужават наистина добро съдържание.

Този път се спряхме на гангстерските филми - един от любимите жанрове на кино-индустрията, който обаче остава някак пренебрегнат през последните години.

Неслучайно най-добрите крими заглавия са от 90-те, когато режисьорите се състезаваха не да създават възможно най-политкоректни творби, а да покажат подземния свят възможно най-реалистично, но и развлекателно. И се получаваше.

Появяваха се филм след филм, които не само се превръщаха в хитове, но и ставаха все по-добри колкото повече време отлежаваха, придобивайки култов статус.

Именно на такива заглавия се спряхме, като добавихме и един по-нов филм, който се опита да улови духа на гангстерския жанр. Можете да видите подбора ни в нашата галерия.

А след това имате възможност за секунди да си пуснете всяка една от тези прекрасни кинотворби. Не е нужно много – трябват ви само смарт телевизор и акаунт в Netflix.

Oще: гангстерски отряд  гангстерски филми  гепи  добри момчета  жега  криминале  кръстникът  мафия  обичайните заподозрени  филми за гангстери 


Още от WEBCAFE BLACK

Най-коментирани

Стани автор

58398
Изпрати текст

Изпращайте ваши материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме в Стани автор Редакцията не публикува текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи. Някои от текстовете се редактират с оглед на по-добрия изказ.