18 милиардера от Европа и пътят на тяхното богатство | webcafe.bg
Webcafe

18 милиардера от Европа и пътят на тяхното богатство

Webcafe
03.02.2017, 11:42 (обновена 05.02.2017, 09:12)

1 от 18 снимки Назад Напред

йон николае

Румъния: Йон Николае, нетно състояние: 1 млрд. долара

Най-богатият мъж в Румъния е известен с живописния псевдоним "Булдозера от Брашов". 62-годишният Николае е бивш професионален състезател по тенис и хокеист. Състоянието си натрупва след колапса на комунистическа Румъния през 1989 с голям брой бизнес инвестиции в банкиране, търговия на дребно и застрахователна дейност. Toй притежава InterAgro Group - водещ земеделски конгломерат, заминаващ се и с производство на торове.

За разлика от американските милиардери, чието богатство се дължи или на технологични успехи или на наследство, най-богатите хора в Европа представляват сравнително разнородна и разнообразна група, като техните пари са придобити от най-различни източници.

Това най-общо е обобщението на изданието Business Insider, което в началото на февруари публикува имената на най-богатите мъже и жени от 18 европейски страни.

Някои от богаташите са наследници на династии на стотици години, други са натрупали парите си благодарение на упорит труд и усет, трети са просто глезеници на съдбата, които са изкачили къде по-лесно, къде с различни саможертви стълбицата на успеха, тръгвайки от най-ниското й стъпало.

Тенденцията е, че в Източна Европа милиардерите са направили своите пари основно след колапса на СССР.

Скандинавските милиардери пък обикновено са наследници на идустриалци, чието богатство идва от стари родове. В парите на някои хора от Западна Европа пък понякога има пръст кралската и аристократична кръв.

В галерията можете да видите най-богатите мъже и жени за всяка една от 18-те европейски страни. Данните са от последните класации на Fobres.

Подребдата на държавите е по богатство, като най-накрая можете да видите в коя страна се намира най-заможния милардер (ако вече не се досещате!)

Европейските страни, в които няма хора, попаднали в класацията на Forbes, не са включени в ранкинга - Например България, която не фигурира в тазгодишното преброяване на милиардерите.

Oще: анализи  бизнес  богаташи  богати  богатство  българия  европейски милиардери  забавление  коментари  лайфстайл  медии  милиардери  най-богатите в европа  новини  политика  развлечение 


Още от WEBCAFE BLACK

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

58398
Изпрати текст

Изпращайте ваши материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме в Стани автор Редакцията не публикува текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи. Някои от текстовете се редактират с оглед на по-добрия изказ.