Пътуване във времето през World Class Cocktail Month | webcafe.bg
Webcafe

Пътуване във времето през World Class Cocktail Month

Webcafe
21.05.2019, 14:24 (обновена 22.05.2019, 10:57)
World Class Cocktail Month

Снимка: © World Class Cocktail Month

Месецът на коктейлите смесва настояще, минало и бъдеще

Да излезеш на по чашка с приятели може да се приема по различни начини, но ако чашата е пълна с микс от напитки и подправки, то значи с приятелите сте избрали правилния подход към алкохола.

Коктейлите не са просто смесване на питиета - те са цяла култура, която учи на по-творческо отношение към алкохола. Именно това е и кредото на фестивала World Class Cocktail Month, посветен на изкуството на коктейлите, тяхната история, богатство и разнообразие.

Тази година той ще се проведе в София, Пловдив и Варна между 20 май и 16 юни.

Програмата му се превръща в машина на времето, която да ни пренесе през миналото, настоящето, а защо не и бъдещето на господаря на напитките – коктейлът.

Миналата година организаторите на събитието успяха да научат важен урок – една седмица не стига за вкуса на добрия коктейл. Затова сега почти цял месец барманите на част от най-добрите барове в страната ще разкриват пред клиентите и почитателите на коктейлите тънкостите на една все още непозната достатъчно наука - миксологията.

Другата разлика с миналогодишното издание на World Class Cocktail е и локацията. Този път фестивалът няма да се ограничи само до столицата, а ще ни накара да се разходим из улиците на Пловдив или да отпиваме коктейли с дъх на море във Варна.

Общо 16 заведения ще участват в World Class Cocktail Month, подбрани като част от най-добрите места за коктейли в България. Идеята е всеки един от тях да подбере своя специална тема и марка алкохол за неформална надпревара и така да потопи посетителите във вкуса на коктейлите не само от днешния ден, но и от миналото, пренасяйки ни през тяхната история и генезис.

Така в София Спутник и Bar Me например ще изкушават с пивкия бърбън Bulleit. Космос и KOTO ще създават вълшебства със скоч The Singleton. В One More Bar, Planet и Кристалъ ще отговорят на предизвикателството с изтънчения вкус на водката Ketel One, а в By The Way ще заложат на огнения ром Zacapa.

И ако вече усещате как ви пари на езика от нетърпение, то коктейлното меню в Club Oscar ще се подчини на текилата Don Julio, а в Largo di Serdika и 5L ще забъркват чудеса с джин Tanqueray. Sense ще изненада с водка CÎROC, вплетена в питиетата.

В Пловдив коктейлните чаши поемат бар Пощата с водка Ketel One и Fargo с бърбън Bulleit, а във Варна World Class Cocktail Month ще почетат The Martini Bar с джин Tanqueray и The Garden Bar с водка Ketel One.

Накратко, всяко от участващите във фестивала заведения изгражда своето авторско меню около един коктейл. Уловката е, че ще го пресъздаде в 3 интерпретации, вдъхновени от 3 различни периода – вчера, днес и утре.

Към микса на заведенията се включват и четири специални вечери.

Тематичните събития ще се проведат в баровете One More Bar и водка Ketel One на 2 юни, Спутник и бърбън Bulleit на 5 юни, Largo di Serdika и джин Tanqueray на 7 юни и KOTO и скоч The Singleton на 12 юни. Всяко от местата определено ще се постарае да изпъкне пред конкуренцията с организация, атмосфера, дух и най-вече - с великолепни коктейли.

Целта на тези вечерни срещи, а и на целия фестивал, е да се съчетаят традициите и експериментите в коктейлната култура, храната, която подхожда на любимите ни питиета и музиката и настроението, необходими, за да им се насладим максимално.

Това е духът на фестивала World Class Cocktail Month - алкохолът не е просто напитка, а цялостно изживяване, култура и идея, в центъра на която са доброто изкарване и пиршеството на сетивата.

Иначе казано - обикновената чашка с приятели да се превърне в нещо, което оставя приятни спомени и паметен вкус на небцето.

Повече за събитията, заведенията и участниците във фестивала можете да откриете на страниците на World Class във Facebook и Instagram (WorldClassBulgaria).

Oще: world class cocktail month  алкохол  барове  варна  коктейл  коктейли  коктейлно меню  месец на коктейлите  миксология  пловдив  софия 


Още от Ad блок