Адреналин без граници с Идрис Елба | webcafe.bg
Webcafe

Адреналин без граници с Идрис Елба

лебовскиFilmcafe
17.09.2015, 09:54 (обновена 04.11.2015, 17:27)
идрис елба: без ограничения

Снимка: © Discovery Channel

Рали, въздушна акробатика и един епичен рекорд в "Идрис Елба: Без ограничения"

Идрис Елба е способен на всичко, бъдете сигурни. Няма по-добро доказателство за това от поредицата "Идрис Елба: Без ограничения" на Discovery Channel.

Британският актьор се изправя пред серия от предизвикателства с висок адреналин, които го вдъхновяват да преодолее собствените си възприятия за човешките възможности в съревнование с професионалистите в най-трудните световни дисциплини.

В първия епизод на „Идрис Елба: Без ограничения", който ще се излъчи на 25 септември (петък) от 21:00 ч., актьорът ще се опита да сбъдне детската си мечта: да участва в прословутата Обиколка на Ирландия. При това - към екипа на Идрис се присъединява петкратния британски рали шампион Джими МакРей.

Елба има възможността да се включи в престижното автомобилно състезание, по време на което за два дни се изминават над 1000 мили със скорост над 100 мили в час, а тесните завои на пистата са истинско изпитание за уменията и опита на най-добрите рали състезатели.

Дори високоскоростното ирландско рали обаче не може да се сравни с въздушната акробатика, която може би ще се окаже най-голямото изпитание в живота на Идрис, който страда от астма, страх от височини и клаустрофобия.

При това, пред актьора стои предизвикателството да изпълни серия от 9 аеробатични маневри в надпревара срещу професионални пилоти във въздушното шоу Coventry Airbase, пред погледите на хиляди зрители.

Когато 190-сантиметровият Идрис сяда в самолета, се оказва, че главата му е едва на 2 см от тавана на кабината. Въпреки че е леко обезкуражен, той се съгласява да излети. По-късно актьорът признава, че това е един от най-ужасяващите моменти в живота му. Епизодът с въздушното шоу ще се излъчи на 2 октомври от 21:00 ч. по Discovery Channel.

Легендарната писта Pendine Sands в Уелс се превръща в сцена за последното предизвикателство пред Идрис Елба - опитът му да счупи рекорда за наземна скорост на сър Малкълм Кембъл, който не е подобрен от цели 88 години.

Наземната скорост е един от най-старите мотоспортове и най-голямо предизвикателство за пилотите. Дълги години Англия господства в тази област, така че Идрис върви по стъпките на някои от най-известните маниаци на високите скорости.

За начало, той трябва да намери и модифицира кола, която да е едновременно достатъчно тежка, за да не изскочи от пътя и не се преобърне във въздуха, но и достатъчно бърза, за да подобри рекорда.

Идрис трябва да се упражнява да шофира с висока скорост, така че да постигне абсолютно перфектен синхрон между ускорение и контрол над автомобила при смяна на предавките. Управлението на колата по права линия звучи просто, но с мокър пясък под гумите и мощен двигател под самия шофьор задачата става трудна и доста опасна.

Когато денят на предизвикателството настъпва, край пистата са се събрали десетки зрители, които нямат търпение да видят дали Идрис ще да постигне средна скорост от 174 мили в час, управлявайки Bentley Continental GT Sport.

Отговорът ще стане ясен на 16-и октомври от 21:00 ч. в епизода на "Идрис Елба: Без ограничения".

Повече за поредицата „Идрис Елба - Без ограничения" на Discovery Channel, можете да прочетете тук!

Oще: discovery channel  webcafe  автомобилизъм  актьор  анализи  бизнес  българия  високи скорости  въздушна акробатика  въздушно шоу  забавление  идрис елба  идрис елба: без ограничения  клаустрофобия  коментари  лайфстайл  медии  новини  обиколката на ирландия  политика  развлечение  рали  самолети 


Още от Ad блок