Пътуващият 5G шоурум, който предложи "разходка в бъдещето" и в София | webcafe.bg
Webcafe

Пътуващият 5G шоурум, който предложи "разходка в бъдещето" и в София

webcafeAd блок
22.04.2019, 15:28 (обновена 23.04.2019, 11:07)

1 от 3 снимки Назад Напред

Huawei Roadshow 2019

Снимка: © Huawei

Huawei Roadshow 2019 посети и България, за да покаже как интелигентните решения, базирани на 5G, могат да направят живота много по-лесен.

Как технологичният гигант Huawei предлага да направи живота много по-лесен и сигурен чрез интелигентни решения, базирани на технологията 5G?

Отговорът на този въпрос беше даден от Digital on Tour – пътуващият 5G шоурум на Huawei Roadshow, а София беше една от неговите спирки между 16 и 19 април.

Digital on Tour е ориентиран към бизнеса и развитието на нови услуги на базата на 5G технологията. Там специалистите на компанията отговаряха на въпроси за надграждането на съвременните 3G и 4G мрежи, включително как постепенно технологията 5G ще предлага скорости сравними или по-високи от тези на фиксираните услуги.

Благодарение на свръхбързия пренос на данни на 5G, все повече ще се подобряват връзките между комуникации от типа M2M (machine-to-machine) - например автономни автомобили, системи за контрол на трафика, умно производство, градски системи за сигурност и др.

M2M комуникациите ще зависят все повече от способността на мрежите да понесат огромни натоварвания от информация и да я пренесат с нужната скорост за функционирането на автономни автомобили и интелигентна инфраструктура.

Huawei представи своята система FusionROBO – интегрирано решение за компании за дистанционно управление на устройства и ресурси с една обща управляваща система.

Визията на компанията за по-добра свързаност е основана на решения от типа B2B, IT и облачните услуги, както и за индустрията на теснолентовия „интернет на нещата (NB-IOT)“, движена от цифровото развитие на бизнес средата, „умните градове“ и дигитализацията на всекидневието.

Технологията за изкуствен интелект на Huawei, демонстрирана по време на Roadshow 2019, показва как постепенно физическата работа по подмяна на телекомуникационно оборудване ще изисква много по-малък човешки и времеви ресурс.

Камера и свързаният с нея изкуствен интелект на Huawei следят за качественото изграждане на телекомуникационно оборудване за 4G и 5G и може в реално време да се свързват с екипа на място, за да го насочват по време на работата – изцяло без намесата на човешки фактор и много по-ефективно, отколкото досега.

Безспорен интерес в подвижния шоурум предизвиква демонстрацията на облачни услуги Cloud X – технология, приложима в широк набор от индустрии, а също за крайни клиенти. Тя прави възможно споделянето на огромно количество информация през облака с непостижима до днес скорост. Cloud X предлага три типа услуги: Cloud PC, Cloud Gaming и Cloud AR/VR.

С помощта на 5G мобилните оператори ще имат възможност значително да разширят услугите си. За крайните потребители това означава, че собствеността върху хардуер – например игрова конзола – вече няма да е задължително условие за използването му. Подобно на системите за споделени автомобили 5G ще даде възможност за споделяне на персонални компютри, игрови конзоли и мултимедия много по-бързо и лесно.

По време на Huawei Roadshow 2019 посетителите имаха възможност да разберат още много за значението на 5G мрежите за бъдещето на преносната среда, 5G решенията за бизнеса и максималната скорост на мрежата в реални ситуации.

Oще: 5g  5g шоурум  ad блок  digital on tour  huawei  huawei roadshow 2019  технологии 


Още от Ad блок