Можем да помогнем гръбначните увреждания да станат напълно лечими | webcafe.bg
Webcafe

Можем да помогнем гръбначните увреждания да станат напълно лечими

webcafeAd блок
22.12.2017, 18:17 (обновена 22.12.2017, 18:26)
wings for life

Благотворителното бягане има една основна цел: да помогне на Фондация Wings for Life в набирането на средства за каузата, която е от значение за всички хора по Земята

Точно в 11:00 часа UTC (или 14:00ч местно време) на 6-и май 2018 година десетки хиляди души навсякъде по света ще бягат по време на световния Wings for Life World Run.

Благотворителното бягане има една основна цел: да помогне на Фондация Wings for Life в набирането на средства за каузата, която е от значение за всички хора по Земята - уврежданията на гръбначния стълб да станат напълно лечими. Фондацията подкрепя финансово и прави възможни най-обещаващите научни изследвания в света, всяко от които търсещо отговор на различен въпрос, касаещ гръбначните увреждания.

Декември е месецът, в който си поставяме цели и желания за следващата година. За хиляди хора по света откриването на лек за гръбначните увреждания ще бъде Коледно чудо, а за работещите по изследванията, за които отиват 100% от набраните от фондация Wings for Life средства, е мечтана, но постижима цел.

Работата на фондацията продължава през цялата година, но сега е времето, в което всички се обръщаме назад към постигнатото през изминалите 12 месеца. Някои ключови отговори бяха открити през 2017 и учените вече са с няколко стъпки по близо до крайната цел.

В Калифорнийския университет в Сан Диего докторантът Стивън Кето и професор Марк Тужински напредват в научните проучвания, изследващи стволовите клетки и възможността те да бъдат използвани при лечение на гръбначни заболявания. Кето е убеден, че стволовите клетки са бъдещето за лечение на пациенти: "Те имат потенциала да създадат оптимална среда за регенеративен лечебен процес и да възстановят веригата на нервните клетки".

Стволовите клетки биха могли да повлияят при почти всички травми на гръбначния мозък, дори хронични или при напълно парализирани пациенти.

Искаме да бъдем абсолютно сигурни, че лечението, което изследваме, работи перфектно, преди да започнем клинични проучвания. Когато дойде времето, съм убеден, че ще бъде по-голямо от всичко, което сме виждали преди.

Всеки може да дари за каузата на фондация Wings for Life или да създаде собствена кампания за набиране на средства, която да разпространим сред близките и приятелите си. Там е мястото за коледен ваучер - дарение, който можете да изпратите

Празниците носят подаръци и на този виртуален магазин може да изберете оригинален артикул от колекциите на Световните бягания. Така също подкрепяте каузата, и благодарение на Red Bull, 100% от вложената сума се превежда към фондация Wings for Lifе.

Oще: wings for life  wings for life world run  благотворителност  гръбначни увреждания  увреждания на гръбначния стълб  фондация wings for life 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.