Адреналин и емоции в Ескейп стаите в Lucky Bansko СПА & Релакс | webcafe.bg
Webcafe

Адреналин и емоции в Ескейп стаите в Lucky Bansko СПА & Релакс

webcafeAd блок
28.04.2017, 09:33 (обновена 28.04.2017, 12:24)
45658678

Не изпускайте този екшън!

Да сте изживявали вълнуващ екшън в египетска пирамида? Сред фараони, мистерии, препятствия и загадки, които да разрешавате и преодолявате като в приключенски филм?

Или да сте опитвали да изиграете със собствените му трикове истински, комбинативен хакер?

Тези вълнуващи приключения с вдигане на адреналина може да ги изживеете с подбран от вас екип в двете ескейп стаи - "Египет" и "Хакер" в Апарт хотел Лъки Банско & СПА 5 звезди.

Подробности за сюжетите не можем да дадем, защото те са търговка тайна - ако предварително се знаят перипетиите, загадките, подсказките, се губи изненадата и цялостният ефект от играта.

Навсякъде по света играчите в тези развлекателни стаи за игри подписват декларации, че няма да разгласяват детайли от приключенията в стаите.

За това колко е атрактивно обаче, е показателно, че американците вече имат телевизионно риалити шоу със стотици хиляди зрители, което проследява ставащото в ескейп стая и реакциите на участниците. Както е известно, от всяка атракция в САЩ правят още по-голяма атракция...

Пъзел стаите са много популярни по света от няколко години, у нас навлязоха преди две-три и бързо набират скорост.

Наричат ги още стаи със загадки. Сюжетите могат да бъдат безкрайно разнообразни - кажи-речи колкото приключенски филми, разкази и романи. Дори може да ви пренесат в различни исторически епохи. При всички случаи обстановката е абсолютно реалистична, което съвременните технологии позволяват.

Не е нужно играчите да имат някакви специални познания, нито пък е необходима физическа сила. Всичко е въпрос на логическо мислене, "мозъчна атака", комбинативност, наблюдателност, усет за времето и пространството, и умение за работа в екип.

Точно на това се дължи популярността на стаите с трикове - че има едновременно и приключенски, и интелектуален елемент, при което играчите разчитат на личните си качества.

Играе се с отбори от двама до шест човека. Може да е семейство, приятели, колеги. Стая "Египет" например е подходяща и за възрастни, и за деца над шестгодишна възраст, с което е първата в България за толкова малки деца. "Хакер" е за възрастни и над 8-годишни деца.

Най-общо казано, принципът е екипът да бъде заключен в ескейп стаята и да разполага с 60 минути. За това време трябва да разреши загадките, да преодолее ред препятствия, да подреди "пъзела" от правилни решения и да намери изхода да избяга.

Фактът, че сте заключени, не бива да ви стряска - не забравяйте, че говорим само за занимателна игра и то подходяща и за деца. Технически екип ви наблюдава постоянно чрез камери и ако някой участник по някаква причина реши да напусне играта преждевременно, ще му бъде отворено веднага.

Това обаче се случва изключително рядко и то ако играчите не са се съобразили с правилата - заради силната емоция, не бива да участват например хора с тежки сърдечни заболявания или пък със страх от затворени пространства.

Участието става с предварителна регистрация, а в чакалнята на стаите трябва да сте 15 минути преди началото на играта. Там ще ви инструктират за правилата и ще отговорят на въпросите ви,

След което влизате и се впускате в екшъна.

Oще: escape rooms  lucky bansko  апарт хотел лъки банско  банско  египет  екшън  ескейп стаи  игра  логическа игра  пирамиди  приключения  пъзел стаи  спа и релакс  стаи със загадки  стратегия  фараони  хакер 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.