Изложба в банков офис? Интересно... | webcafe.bg
Webcafe

Изложба в банков офис? Интересно...

webcafeAd блок
23.06.2017, 17:52 (обновена 24.06.2017, 12:13)
изложба прототип

Сред участниците е и Мартина Вачева, която се занимава със скулптора и илюстрация и ще представи произведения от глазирана каменна керамика и акрил върху хартия

Изложба в банков офис звучи почти парадоксално, но кураторите от Студио Комплект ще докажат, че е възможно чрез изложбата в "Състояние на движение", която ще съществува само три дни: от 23 до 25 юни. Тя ще може да се види в офиса на "Сосиете Женерал Експресбанк" на ул. "Граф Игнатиев" 38 в София и е част от арт платформата ПРОТОРИП.

В "Състояние на движение" ще бъдат представени десет съвременни български артиста, които имат дългогодишен опит в областта на съвременното изкуство, дизайна и архитектурата. Куратори са Бояна Гяурова и Адриана Андреева от студио Комплект, които са част от кураторския и ръководния екип на One Architecture Week и One Design Week.

Красимира Буцева ще участва в изложбата с инсталацията Slices Of Red от 2016, с която изследва личната и социална памет във връзка с идентичността и политиката.

Мартина Вачева, която се занимава със скулптора и илюстрация, ще покаже глазирана каменна керамика Жената Сфинкс (2016) и "Сашка, Мерилин" - акрил върху хартия.

Фотографията на Мария Наблатанова The Image of Reality представя отражение на един фрагмент от реалността, уловен от естественото огледало на водната повърхност. Така снимката е едновременно истинска, но и въображаема, на границата на реалното, в обитанието на съня и смъртта.

Михаела Лакова ще демонстрира видео инсталацията JODI@STDLJK The Titles, която събира на едно място нет и пърформънс.

Мила Чорбаджиева участва с Immemorable Landscapes, 2017 - серия от предмети-отломки от недалечното ни социалистическо минало, събирани от изоставени паметници в опит за диалог за съдбата на това погубено наследство.

Марияна Тодорова показва инсталация на три екрана Expanded Objects for Shared Living: Free Delivery Service I, II & III, 2013.

Дизайнерът Стефан Кирчев ще покаже видео инсталацията Miscible Displacement, 2016, вдъхновена от дипломната си колекция, която е силно повлияна от традиционния български фолклор. В нея авторът смесва дрехи за активен спорт с традиционна носия и фрагменти от различни попкултурни източници.

Вълко Чобанов участва с Inorganic/Organic, 2016 - проект, който комбинира видео арт, текстил, дигитален принт и природа.

Вълко Чобанов

Чрез онлайн представяне Яна Лозева ще направи онлайн портрет на всички участници в изложбата.

Ева Вентова ще бъде отговорна за сет дизайна на пространството на "Състояние на движение", като напълно ще преобрази един банков офис с помощта на картон и въображение, за да покаже, че изкуството може да вирее на невероятни места, стига да има любопитни очи и отворени души.

Пълна информация, творчески биографии и кратки интервюта с артистите ще можете да откриете на www.prototype.bg.

Oще: арт платформа проторип  изложба  изложба на съвременно изкуство  изложба състояние на движение  мартина вачева  сосиете женерал експресбанк  студио комплект  съвременно изкуство  състояние на движение 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

1 Mako | 24.06.201716:03

изложбата в "Състояние на движение", която ще съществува само три дни.................
десет съвременни български артиста..........

==========================

Кретени пишат за изкуство.....незаменимо изживяване!
Смее се
   

оценка

+0 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.