Пет безотказни принципа за успех | webcafe.bg
Webcafe

Пет безотказни принципа за успех

Webcafe.bg
23.09.2015, 12:26 (обновена 23.09.2015, 17:00)
тони робинс

Снимка: © BGSeminari

На 26 септември в София ще се проведе уъркшоп върху принципите на световноизвестния гуру по личностно развитие

Във време, когато все повече обръщаме внимание на техниките и методите за личностно развитие и осъзнаваме важността на своята мотивация за постигане на успехи в работата и щастие в личния живот, Тони Робинс се налага като един от най-търсените лектори и автори на бестселъри в тази област.

На 26 септември в рамките на уъркшопа "Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!", българската публика отново ще получи възможността да се запознае в детайли със съветите на световноизвестния гуру, представени от неговата лична асистентка Асел Сидикова.

Самата тя, родена в селце в Киргистан и превърнала се в предприемач, организиращ едни от най-големи събития за личностно развитие в света, е чудесен пример за силата за промяна, която всеки един от нас притежава. Сидикова е организатор на най-мащабния семинар с участието на Тони Робинс през 2015-та - лондонския "Unleash the Power Within 2016", както и организатор на международната конференция Global Business Forum в Централна Азия.

Най-значимият и въздействащ специалист по самоусъвършенстване в света и учител на имена като Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Серена Уилиямс, Андре Агаси и Опра Уинфри е разработил система, базирана на пет ключови принципа за разгръщане на нашия пълен потенциал, за да постигнем всичките си мечти.

Петте съвета на Тони Робинс са следните:

1. Задавайте си правилните въпроси

Въпросите, които си задаваме в нашето ежедневие, според Робинс, имат огромно значение за това доколко щастливи сме. Това е така, защото въпросите спомагат за активизирането на скрития потенциал на нашия мозък и фокусирането му върху важните задачи и цели. Така например ако се запитаме "Защо не ми върви?" или "Защо все не успявам?", ние подсъзнателно ще си внушим, че сме неуспешни и мозъкът ще престане да прави усилия за промяна.

Ако обаче си зададем въпроси като "Какво да променя в ежедневието си?" или "Как да постигна това?" ще накараме нашия мозък да мисли активно в тази посока и ще увеличим значително шансовете за решаване на много от проблемите ни.

2. Забавлявайте се

Въпреки че успехът изисква много усилия, това не означава, че трябва да ни е неприятно да ги полагаме.

Затова е от ключово значение да открием, какво ни забавлява и ни кара да работим с по-голямо удоволствие.

Разликата между успешните и неуспешните хора около нас е, че първите наистина обичат това, което правят. По този начин те са много по-ефективни в работата си, а и значително по-лесно научават нови неща, тъй като отделянето на хормони на удоволствието улеснява запаметяването.

Затова ако искаме да постигнем нещо повече в живота си, трябва да заложим на нещата, които ни харесват и да търсим всякакви начини да ги направим по-интересни - например чрез използването на игри и музика, както и чрез постигането на повече разнообразие в ежедневните дейности.

3. Фокус върху целите ни

"Една от причините много малко от нас да постигат това, което наистина искат, е фактът, че никога не се фокусираме върху целта си, никога не концентрираме силата си. Повечето хора се лутат в живота си и никога не решават да овладеят и усъвършенстват нещо специално" - убеден е Тони Робинс, акцентирайки върху значението, което фокусът върху важните неща в живота ни има върху нашите действия. Според него: "Целеустремеността е будилникът на човешката воля".

4. Да си зададем нови стандарти

Нашите сегашни стандарти са ни довели до положението, в което се намираме в момента. Ако то ни харесва, всичко е наред. Ако обаче наистина искаме да го променим, тогава трябва да променим стандартите си и да възприемем нова житейска стратегия. Повишаването на стандартите ни и фокусирането върху това, което искаме да постигнем играят ключова роля в процеса на промяна.

5. Ние сами решаваме дали да сме щастливи, или нещастни

По време на своите семинари и уъркшопи Тони Робинс използва различни методи, за да покаже на аудиторията как може да контролира своите чувства и емоционално състояние.

Това, в което се фокусираме, въпросите, които си задаваме, начина, по който се държим, дори по който дишаме - всичко оказва влияние върху степента, в която сме щастливи. Щастието не е нещо, което някой друг трябва да ни поднесе, а добре осъзнат личен избор, който всеки от нас може да направи.

Семинарът ще се проведе в Интер Експо Център, София на 26 септември. Организатор е компанията за бизнес обучения BGSeminari. Повече информация за семинара е достъпна на сайта на компанията, както и във Facebook.

Oще: bgseminari  асел сидикова  българска публика  лекция  лекция на тони робинс  мотивация  организиране на семинари и лекции  самоусъвършенстване  семинар  семинар за личностно развитие в българия  семинар по личностно развитие  тони робинс 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.