Рециклирай стария си сутиен | webcafe.bg
Webcafe

Рециклирай стария си сутиен

Lifecafe
06.10.2014, 19:27 (обновена 08.10.2014, 08:09)

1 от 9 снимки Назад Напред

bra

Снимка: © Иво Георгиев/Bra Clinic

Алекс Раева и Деси Банова са сред известните българки в кампанията. В галерията може да видите и другите жени, подкрепили инициативата

Позитивното отношение към собственото тяло се възпитава и е от ключово значение за здравето. Не случайно профилактиката е в основата както на красотата, така и на себеуважението.

Именно към себеуважението и самочувствието на българските жени е насочена и кампанията Докосвам=Побеждавам, която стартира в началото на месеца в салон за бельо Bra Clinic в Сердика Център, София.

За самоуважението и за живота


Основната цел на второто издание на благотворителната кампания, организирана от Bra Clinic, е да стимулира българските жени да изхвърлят своя стар, зле пасващ и неудобен сутиен и по този начин да подкрепят борбата с рака на гърдата. Защото е известно, че зле пасващият сутиен може да навреди на бюста, увеличавайки риска от заболявания на гърдите.

Освен това всяка жена има много стари сутиени, които вече не носи и само пълнят шкафовете и заемат място. Сега е моментът да се отървем от тях и да се почувстваме добре, че го правим. В салона на Bra Clinic беше поставен

кош за стари и неудобни сутиени,

от който могат да се възползват всички дами, които искат да се погрижат за своя бюст, както и такива, които имат желание най-после да намерят своя, най-подходящ размер бельо.

Всяка посетителка, дарила сутиена си като част от кампанията, ще получи отстъпка от 10 лв. за закупуването на нов сутиен от Bra Clinic в абсолютно точен размер, определен след професионална бра фитинг консултация в салона.

След кампанията, всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране.

Средствата от изкупуването на ненужните сутиени ще бъдат предоставени на дарителската инициатива "За живота" в подкепа на борбата им с рака на гърдата.

Донякъде на шега, рециклирането тази година е наречено реЦИЦлиране, а откриването на кампанията беше подкрепено от известни българки, които официално изхвърлиха своите стари, зле пасващи сутиени в специалния кош, поставен в салона за бельо на Bra Clinic.

Марта Вачкова, Ани Михайлова, Нора Караиванова, Алекс Раева, Деси Банова, Елен Колева и Нана Гладуиш направиха първата стъпка към здравето на гърдите и дадоха пример на българските жени, че носенето на правилен размер сутиен, който не притиска тъканта на гърдите и така не може да им навреди е от ключова важност.

(още известни личности -  в галерията)

Втората стъпка след смяната на сутиена, към която приканва инициативата, е всяка жена да възпита у себе си отговорност и да предприеме редовни самопрегледи, както и профилактични прегледи при специалист.

Кампанията със събирането на стари сутиени ще продължи до 30 октомври.

Bra Clinic за втора година подкрепя „За живота" в събирането на средства за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД.

Повече информация за инициативата, заинтересуваните могат да получат на сайта на Bra Clinic и на страницата на инициативата Докосвам=Побеждавам.

Oще: ad block  bra  bra clinic  бра клиник  сутиен 


Още от Ad блок