Наследството, от което можем да се отървем | webcafe.bg
Webcafe

Наследството, от което можем да се отървем

webcafeСибина Григорова
22.03.2017, 14:08 (обновена 27.12.2017, 21:14)
Джъд Лоу оплешивяване

Снимка: © Getty images

Да, звучи ужасно. Но не се паникьосвайте

Съществуват много неща, които родителите ни могат да ни оставят като нежелано наследство. Малко голям нос, свадлив характер, генетично предавани заболявания.

Едно от най-неприятните завещания, които можем да получим, със сигурност е наследственият косопад или казано на медицински език - андрогенната алопеция.

Косата прилича на мускулатурата на тялото. Както тялото се нуждае от физическа активност, за да се поддържа в добра форма, така и косата има нужда от постоянен приток на кръв. Понякога обаче той се нарушава и това води до оредяване на косата.

Андрогенната алопеция е генетично обусловена и може да се наследи и от двамата родители. Тя се среща предимно сред мъжете, но понякога се появява и при жени, като при тях се случва на по-късен етап.

При мъжете андрогенната алопеция започва след 20-годишна възраст. Косата постепенно намалява в челната и теменната област. Започва с поява на няколко кръгли петна без косми, които се развиват по различен начин и оплешивяването е локализирано.

Генетичният елемент кара космените фоликули да се свият до такава степен, че растежът на космите на практика става невъзможен.

Да, звучи ужасно. Но се случва и носи със себе си освен естетически дискомфорт - психична травма. Но не се паникьосвайте, ако забележите първи симптоми на оредяване на косата или сте наясно, че сте обременени с косопад.

Има някои семпли съвети, които може да следвате и които ще ви доближат до визията на добрата, здрава, лъскава, и най-вече - съществуваща коса.

  • Масажирайте главата си, за да стимулирате кръвообращението;
  • Внимавайте с косата си - не я дърпайте, не я стягайте, не я прегаряйте със сешоар;
  • Инсталирайте филтър на душа си, за да не допускате твърда вода до скалпа си. Тя го изсушава и води до засилване на проблема;
  • Яжте повече плодове и зеленчуци. Може да звучи като рефрен на добре позната песен, но е факт. Витамините и антиоксидантите, които ще намерите в червената чушка или прасковата, няма как да набавите от пържолата или сиренето.
  • Използвайте само качествени, сертифицирани продукти за коса.

Ние сме избрали да се доверим на един нов продукт от серията за коса Dercos на Vichy - Aminexil Clinical 5 - мултиактивна третираща грижа против косопад с клинично доказана ефикасност, с пет активни съставки, за подсилено действие. Резултатите са видими, а дозата е еднократна, така че не се налага непрекъснато да мислим кога трябва да си измием косата.

Та горе главата. Някои от нещата, които унаследяваме са неизбежни, но на други можем да въздействаме, и то ефективно - косопадът е едно от тях.

Oще: aminexil clinical 5  dercos  vichy  коса  косопад 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.