Ти режисираш | webcafe.bg
Webcafe

Ти режисираш

Ad блок
20.11.2014, 08:44 (обновена 21.11.2014, 11:40)

Този сезон всеки от нас може да избира какъв ще е новият български арт проект, реализиран от Аbsolut в рамките на кампанията You Transform Today. Седмица след старта на кампанията процентите гласували за тримата артисти, които се борят за гласoвете ни, за да превърнат идеята си в реалност, са почти изравнени. Това са младият режисьор Неда Морфова с проект за музикално видео, създателят на "Не!Новините" Самуил Петканов, който иска да напише първата си интерактивна книга, и Destructive Creation, които отново имат смелостта да трансформират част от София.

До 29 ноември (следващия петък) всеки може да гласува за своя фаворит на сайта transformtoday.bg и да реши не само кой артист да получи възможността да реализира проекта си, но и как точно ще се развие и реализира самият проект.

Тримата артисти, които са избрани заради приноса в собствената си сфера и иновациите, които налагат в своята област в България до момента, не изпускат възможност да ни агитират да гласуваме за тях и са подготвили собственоръчно видео, заснето с телефон, с което да ни убедят, че заслужават да спечелят.

Destructive Creation

Destructive Creation е арт колектив, които вече няколко години провокира и трансформира средата, в която живеем. След няколко големи проекта, сред които изрисуването на войниците от Паметника на Съветската армия в София като герои от комикс, превръщането на полицейска вишка в беседка и червеното наметало, с което осъмна паметника на Альоша в Пловдив, сега Destructive Creation очакват ти да избереш каква да е следващата им стъпка: облечена в светлина сграда на Фабриката за градско изкуство, стъклен робот от стар автомобил или истински бар в рейс Икарус.

Destructive Creation представят себе си с кратко видео от обитавана от тях Фабрика за градско изкуство на Сточна гара в София:

Неда Морфова

За Absolut You Transform Today, Неда Морфова иска да направи музикално видео, в което всеки може да стане помощник-режисьор, а операторите са петима доказани професионалисти, които в продължение на месец снимат своите впечатления. На публиката е оставен изборът как да режисира всеки етап за заснемането на проекта ѝ и всеки има седем възможности да промени участниците, музиката и историята в музикалното видео на Неда. Освен много популярни реклами, Неда има в портфолиото си и един късомтеражен филм „Сутрин", с който печели наградата JAMESON SHORT FILM AWARD на 16-тия София Филм Фест. Вижте го тук.

Самуил Петканов

Самуил Петканов е един от създателите на култовия сатиричен сайт Не!Новините.  Сега той иска да напише първата си интерактивна книга, в която ти избираш какво ще се случи. Тя ще разказва история, която ще преминава от аналоговото в онлайн пространството и обратно през твърдите корици до социалните медии, уебсайтовете и целия свят. Отново всеки ще има седем избора и седем възможности да избере какво следва.  Самуил ни агитира да гласуваме за неговото видео така:

Гласуването

Гласуването на сайта е отворено до 29 ноември, когато победителят ще бъде обявен на специалното събитие Absolut Transform Today #2 в Централна софийска баня в София. Специално за повода идва Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules and Love Affair.

Партито поставя началото и на втория етап от проекта, в който да гласуваме за всяка една от седемте стъпки в реализацията на проекта и да решаваме как ще се развива той в последствие, като режисираме развоя и определяме темата, стила, сюжетите, локациите, участниците и всички детайли.

Oще: absolut  absolut transform today  destructive creation  transform today  абсолют  неда морфова  неновините  самуил петканов 


Още от Ad блок