Уикенд бягства от града | webcafe.bg
Webcafe

Уикенд бягства от града

webcafeAd блок
17.07.2016, 10:20 (обновена 29.07.2016, 14:37)
Силистар

Снимка: © Webcafe.bg

Плажът Силистар

Сладоледите MAGIC ви предизвикват да дадете свобода на дивото в себе си. DARE TO GO DOUBLE e сладката философия на активния човек, който се осмелява да се свърже с животинската природа на приключението и да излезе извън рамката на очакваното и предвидимото. Последвайте повика на дивото със сладоледите MAGIC и се ориентирайте към извънградска авантюра с двойния шоколад на MAGIC и съветите на WEBCAFE.BG за най-вълнуващите варианти за прекарване сред природата.

Лятното бягство от града е императив за активните хора с вкус към интересния живот. Асфалтовата джунгла с нейните светофари, задръствания, клаксони, смог, шум и прочее натиск върху сетивата трябва а бъде заменена от хармонични и симетрични природни композиции, аромат на диви цветя, разхлаждащо усещане на морска вода, планински въздух и отпускащи арии на птици и щурци.
.
Морето и планината ви очакват и не ще ви разочароват. Дългите уикенди извън града са рецепта за щастие. Гарантирайте своето приключение с есенциална екипировка - палатка, тента, сгъваем къмпинг шкаф , фенер, столове, хамак, спални чували, футболна и волейболна топка, хладилна чанта и достатъчно количество сладолед MAGIC за разхлаждаща енергия по пътя на природата.

Предизвикайте себе си с тези свежи идеи за бягства от урбанистичния пейзаж, нагорещен от слънчевия диск.

Плажът Силистар

Изключително красивият плаж Силистар се намира на 5 километра южно от село Синеморец в пресечка по пътя за село Резово. До великолепната ивица се стига по около 1 километър черен път, който лъкатуши през прохладна гора. Заливът на Силистар е парче невероятна природна красота. Морето е тихо и спокойно, с полегато дъно и кристална вода. Пясъкът е чист, ситен и златист. Наоколо има скали, идеални за гмуркане. Гората стига до самата плажна ивица.

Плажът на Силистар е перфектното място за дълъг къмпинг уикенд извън градската глъчка. Известен е още под името „Плажът на пиратите". Предполага се, че в древността този и съседният залив са били свърталища на морски разбойници, а името Силистар идва от гръцка дума "сюнлистарео" - "място, съседно на разбойническото".

Местността Силистар е обявена за защитена територия през 1992 година и е включена в територията на природен парк Странджа. По дюните и скалите наоколо гнездят царски орел, скален орел, черен щъркел, гълъб хралупар, а на плажа расте пясъчна лилия. Може да се отседне и в близкото село Синеморец.

Крепост Устра

Фотограф: Христо Узунов

Ако желаете да се наслаждавате на 360-градусвоа гледка на величествените Родопи - това е вашето място. Намира се след Смолян, където може да отседнете. Качването е след село Устрен, а пътят е около 2 часа нагоре. Достигането до гледката при залез слънце може да се сравни с малко неща. За връщането обратно по мрак фенерът е задължителен. Посещението на крепостта и други къчета из Родопите е един добре осмислен уикенд.

Плаж Иракли


Източник: Wikipedia

От планината се връщаме на морето с предложение за къмпинг на един от най-красивите плажове в България - Иракли. На 50 метра от пясъчната ивица е едноименния къмпинг, разположен в северната част на плажа, откъдето се разкрива панорамна гледка към морето.
Иракли е уникална местност и впечатляваща екосистема, която съчетава на авантюристичния дух на Черно море с внушителната прохлада на Стара планина

Иракли попада в защитени зони „Емине" за опазване на дивите птици и „Емине-Иракли" за опазване на природните местообитания. Намира се до село Емона, Ощина Несебър. На 9 км от Обзор, на 3 км от Баня на около 20 км от Бяла и на 51 км южно от Варнаи на около 45 км северно от Бургас.

Каменните гъби


Източник: bulgariatravel.org

Тази природна забележителност не просто ще ви извади от града, а и от планетата Земя с импозантния си, сюрреалистичен, извънземен вид. Каменните гъби, наричани още Скални гъби, са разположени на един километър северно от село Бели пласт, до пътя между Хасково и Кърджали.

Представляват естествени скални образувания изваяни от природните сили във формата на гигантски гъби, простиращи се на площ от 30 дка. Те са с височина около 2,5 м, каквато е и приблизително ширината на шапките. Хармоничните пропорции и уникалните багри на скалната формация, създават илюзия за истински гъби. Пънчетата имат розов оттенък заради минерала клоиноптилолит. Шапките са с сиво-зелен цвята, които се дължат на друг минерал - селадонит. По пънчетата се наблюдават и ситните сивите и черни петна, дължащи се на манганови кокреции.

Може да съчетаете отиването до Каменните гъби с посещение на старинното тракийско светилище Татул и древния археологически комплекс Перперикон.

Хижа Амбарица


Източник: tourism-bg.net

Прекрасно място за планинско приключение. Хижата е на 2-3 часа път от Сопот. Намира се в северните склонове на Стара планина, на 1503 метра надморска височина. От нея може да се стигне до връх Ботев, както и да се направят няколко страхотни обиколки по върховете около самата хижа.

Местността е невероятно кинематографична и ще вдъхнови фотографския вълшебник във вас. Разкошна дестинация за дълъг уикенд извън града.

Текстът съдържа продуктово позициониране.

Oще: dare to go double  magic  releasethebeast  идеи за почивка  каменните гъби  крепост устра  плаж иракли  плажът силистар  сладолед  сладоледи  хижа амбарица  юниливър българия 


Още от Ad блок