Убий скоростта, спаси дете | webcafe.bg
Webcafe

Убий скоростта, спаси дете

Webcafe
10.09.2016, 08:46 (обновена 12.09.2016, 17:24)
Убий скоростта, спаси дете

Снимка: © FM+

Инициативата има за цел да фокусира вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца и да направи максималното за опазване на техния живот.

За поредна година радио FM+ започва кампанията „Убий скоростта, спаси дете". В нейна подкрепа се присъединиха и редица известни лица в България, като Теди Москов, Георги Господинов, Хилда Казасян, Юлиан Вергов, Ути Бъчваров, Любо Киров, Михаела Маринова.

Инициативата има за цел да фокусира вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца, и да направи максималното за опазване на техния живот. Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.

За да напомни това, радио FM+ избра най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт, където ще бъдат позиционирани сигналните стикери с визията на кампанията. Освен Столична община тази инициатива подкрепиха и общините Благоевград, Сливен и Русе.

Радио FM+ планира и акции за превеждане на първокласници при откриването на учебната година в София и Благоевград.

Хилда Казасян подкрепя кампанията, защото е „..потресена от това, което се случва. Мисля, че за каране с алкохол трябва да се влиза директно в затвора. Подкрепям с цялото си сърце „Убий скоростта, спаси дете!".

Според Любо Киров „...трябва да сме много по-внимателни - и дори да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот! Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че винаги мога да бъда от другата страна".

Теди Москов си спомни, че: " Убий скоростта, спаси дете" - това го прочетох за първи път на един път към Панчарево. Допадна ми игрословицата... Толкова инциденти с пешеходци има, че е направо срамно...". В типично свой стил Ути Бъчваров заяви, че „...животът е вкусен, затова не бързайте за никъде, защото може да стане най-страшното. Онези, които ви чакат, ще имат търпение."

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 г. в България; спомогнала за наградата "Радио на годината" 2005; Награда EMMI USA за 2006; Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.

Oще: fm+  автомобили  движение  коли  образование  път  спаси дете  транспорт  транспортни произшествия  убий скоростта  убий скоростта спаси дете  фм+ 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.