Изберете живота без болести с Аюрведа Клиник в Банско! | webcafe.bg
Webcafe

Изберете живота без болести с Аюрведа Клиник в Банско!

webcafeAd блок
21.04.2017, 09:36 (обновена 21.04.2017, 10:18)
457568798

Древна индийска медицина за всеки.

Каквото и заболяване да имате, с Аюрведа можете да го излекувате. Това обаче няма да е достатъчно. Трябва да си дадете ясна сметка кое ви е довело до болестта, кои са причините и да ги отстраните.

Това е свързано с промяна на вредните навици в храненето и в цялостния дневен режим, да ги преустроите така, че да избягвате болестите. В противен случай, след излекуването отново сами "ще извикате" различни заболявания.

Това е основно схващане при Аюрведа. Тази древна индийска медицина, която е на повече от 5000 години, по природосъобразен начин лекува всички болести. Но не само се съсредоточва върху симптомите и последиците, а по време на лечението премахва и причините.

Затова в Аюрведа клиник в Банско, където леченията се провеждат от специализиран индийски медицински екип, обръщат особено внимание на това пациентите да вникнат в основните принципи на Аюрведа като път към дълголетието.

По време на лечението се изнасят лекции, аюрведа лекарят дава на всеки персонално консултации и съвети във вид на план какво конкретно и как да промени в начина си на живот.

Индийският медицински екип в Аюрведа клиник в Банско се води от доктор Махеш Гарже, който е гуру на Аюрведа. Той е лекар по аюрведична медицина и хирургия с 14-годишен практически опит. Лицензиран е от индийското правителство, квалифициран е да използва близо 400 лечебни билки. Бил е в съветническите екипи на президента и министър-председателя на Индия.

Втори аюрведичен лекар е съпругата му д-р Мохини Гарже, която е специалист по интензивните и специфични Панчакарма-процедури. Освен това е експерт и в аюрведичното готвене, което при аюрведа храненето е особено важно.

Терапевтите индийци също са висококвалифицирани със стаж от 12 до 16 години в прилагане на аюрведа процедурите.

Самата клиника е луксозна, тя се помещава в апартхотел "Лъки Банско". В нея се извършва детокс на организма и лечение, което е съпроводено с подмладяване и разкрасяване.

Пречистването на тялото е свързано с това, което споменахме в началото - премахване на причините. От заседналия начин на живот и вредния начин на хранене в организма се отлагат различни токсини, тежки метали, пестициди, свободни радикали.

Те затрудняват и объркват естествените функции на различните системи в организма, нарушават съотношенията и балансите, а тялото не успява да се освободи от тях.

Това освобождаване Аюрведа постига чрез съчетаването на двата метода - Пурвакарама и Панчакарма. Първият е комплекс от външни въздействия, които раздвижват зоните с токсини и разкрасяват. Те подготвят тялото за вътрешно пречистване чрез Панчакарма - комбинация от слабителни и очистителни процедури.

Двата метода за пречистване се съчетават с хранителен режим. Както споменахме, при Аюрведа той е особено важен. Храната се възприема като удоволствие, но най-вече като източник на жизнената енергия.

Затова трябва да е природосъобразна, вкусна, балансирана - нито с излишъци, нито с недостиг.
Интересно е, че ако не е вкусна, храната не е полезна. Също няма да е полезна, ако не се изяде до три часа след приготвянето, даже и да е от полезни продукти. Самото й приготвяне е ритуално "бяло" - със светли мисли, светли емоции, с чисти дрехи в чисто помещение.

За болестите казахме - Аюрведа лекува всички заболявания, няма смисъл да ги изброяваме. Ако някой се интересува от конкретна болест, ще я намери на сайта на клиниката.

Лечебните курсове в Аюрведа клиник в Банско са 7,10,14 и 21 дни в зависимост от степента на заболяването и общото състояние на организма. При по-тежки случаи на напреднали болести периодът, разбира се, е по-дълъг.

И така: Изберете живота без болести с Аюрведа в Аюрведа клиник в Банско!

Oще: алтернативна медицина  аюрведа  аюрведа клиник  банско  болести  дълголетие  индийска медицина  индийци  индия  лекар  лечебни билки  лечение  махеш гардже  симптоми  терапевти  хранителен режим 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.